Šport > Košarka
307 ogledov

Middleton vzel škarje in platno v svoje roke

middleton Epa
Zvezdnik Milwaukee Bucks Khris Middleton je v zadnji četrtini tretje tekme z Atlanto Hawks dosegel več točk kot vsi igralci nasprotnega moštva skupaj.

Košarkarji iz Milwaukeeja so na tretji finalni tekmi vzhodne konference v Atlanti slavili s 113:102 in v zmagah povedli z 2:1. Junak dvoboja je bil Khris Middleton, ki je dosegel 38 točk, od tega kar 20 v odločilni zadnji četrtini.

Middleton in prvi zvezdnik Milwaukee Bucks Giannis Antetokounmpo sta skupaj dosegla kar 71 točk, Bucks pa so po zaostanku 15 točk v uvodni četrtini po preobratu prišli do druge zmage v seriji.

Middleton je dosegel 20 od svojih skupno 38 točk v zadnji četrtini in dodal 11 skokov, Antetokounmpo pa je pred 16.600 gledalci tekmo končal pri 33 točkah in prav tako 11 skokih.

 | Avtor: Epa Epa
"Kar sem danes videl, je bilo neverjetno. To je bila veličina," je o Middletonovi predstavi dejal grški zvezdnik, junak večera pa je dodal: "Na začetku nam nikakor ni steklo, res nismo igrali dobre košarke. A najpomembneje je bilo, da smo vztrajali in uspelo nam je pripraviti preobrat."

V domači zasedbi Atlanta Hawks je bil najbolj učinkovit Trae Young s 35 točkami, njegovi nadaljnji nastopi pa so pod velikim vprašajem zavoljo poškodbe desnega gležnja.

Po tekmi je Young dejal, da ga gleženj boli, vendar sam ne dvomi o svojem nastopu na četrti tekmi. "Obiskal bom zdravnike in fizioterapevte in z njihovo pomočjo bom brez dvoma lahko naprej igral. Takšen je načrt," je dejal Young.

Italijan Danilo Gallinari je za domačo ekipo s klopi dodal 18 točk, John Collins 13 in Kevin Huerter 11.

Četrta tekma bo na sporedu v noči na sredo v Atlanti. Zmagovalca tega dvoboja čaka prvak zahodne konference, kjer Phoenix Suns proti Los Angeles Clippers, krvnikom Dallasa Luke Dončića v prvem krogu, vodijo v zmagah s 3:1.

Izid:
- finale, vzhodna konferenca:
Atlanta Hawks - Milwaukee Bucks  102:113
- Milwaukee vodi v zmagah z 2:1
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.