Šport > Košarka
209 ogledov

V "dvoboju ranjencev" Milwaukee le še zmago oddaljen od finala

Milwaukee Bucks : Atlanta Hawks Profimedia
Moštvo Milwaukee Bucks je v finalu vzhodne konference severnoameriške lige NBA še tretjič premagalo Atlanto Hawks, tokrat je bil izid 123:112.

Milwaukee, ki je igral brez poškodovanega Grka Giannisa Antetokounmpa, vodi s 3:2 v zmagah in ga le še zmaga loči od prvega velikega finala po letu 1974.

Brook Lopez je bil najboljši strelec Milwaukeeja s 33 točkami, Jrue Holiday jih je dodal 25 ob 13 podajah, medtem ko je Khris Middleton tekmo končal s 26 točkami in 13 skoki. Poleg tega je mejo 20 točk presegel še Bobby Portis, ki se je ustavil pri 22 točkah.

Milwaukee Bucks : Atlanta Hawks | Avtor: Profimedia Profimedia

"Na igrišču smo dali vse od sebe, da smo prevladovali na obeh straneh. Odigrali smo odlično kolektivno tekmo. Ko vsi zadevamo in vsak opravlja svoje naloge, je nasprotniku težko v obrambi," je po koncu dejal Lopez, a hkrati opozoril, da serije še ni konec. "Super je, ampak jasno je, da serija še ni končana. Ohraniti moramo današnjo energijo in požrtvovalnost ter ju ponoviti čez dva dni."

Milwaukee, ki je do edinega naslova v ligi NBA prišel daljnega leta 1971, je pot do tretje zmage začrtal že v prvi četrtini, ki jo je dobil s 36:22.

Antetokounmpo, dvakratni najkoristnejši igralec rednega dela lige NBA, ki si je na zadnji tekmi poškodoval koleno, je soigralce tokrat spremljal in jih spodbujal z roba igrišča.

Milwaukee Bucks : Atlanta Hawks | Avtor: Profimedia Profimedia

Na drugi strani tudi tokrat za Atlanto ni igral Trae Young, ki se je poškodoval na tretji tekmi. Najboljši strelec Hawks je bil Bogdan Bogdanović z 28 točkami. John Collins in Danilo Gallinari sta jih dodala po 19.

Trener Atlante Nate McMillan je svoje igralce po tekmi spomnil, da je naslednja tekma za biti ali ne biti. "Naslednja tekma bo najbolj pomembna v celi sezoni. Pred nami je še vedno veliko košarke. Vrniti se moramo domov in opraviti svoje. Je zelo preprosto," je dejal McMillan.

Milwaukee Bucks : Atlanta Hawks | Avtor: Profimedia Profimedia

Zmagovalec serije se bo v velikem finalu pomeril s Phoenix Suns, ki so se v finalu prebili prvič po 28 letih.

Šesta, mogoče že odločilna tekma bo v noči na nedeljo. Zaenkrat še ni znano, ali bosta Antetokounmpo in Young do takrat že pripravljena za vrnitev na igrišče.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice