Šport > Košarka
1770 ogledov

Trije razlogi za odločitev, ki je na noge dvignila celo Srbijo

Nikola Jokić Profimedia
Najboljši srbski košarkar je z neudeležbo v olimpijskih kvalifikacijah izzval ostre kritike.

Najkoristnejši košarkar NBA sezone Nikola Jokić je razžalostil srbske navijače z odločitvijo, da se z reprezentanco pod vodstvom Igorja Kokoškova ne bo udeležil kvalifikacij za nastop na olimpijskih igrah.

O razlogih za takšno odločitev je zdaj za K1 spregovoril Jokićev oče Branislav.

"Doslej sem zavračal vsa novinarska vprašanja na to temo. Moje stališče je, da kot družina takšnih reči ne komentiramo. Klub mu ne more prepovedati igranja za reprezentanco, vendar mu svetuje, naj se za mesec dni oddalji od košarke in ne obiskuje telovadnice, da si bo v tem času lahko fizično in mentalno opomogel. V tem trenutku bi moral biti na reprezentančnih pripravah, kar bi pomenilo, da ni upošteval enega nasveta."

Nikola Jokić | Avtor: Profimedia Profimedia

"Drugi razlog je njegovo mentalno stanje. Dejal mi je: 'Oče, vse me boli. Enostavno ne morem.' Če v glavi nisi pravi, boš na igrišču težko karkoli prispeval," je povedal košarkarjev oče in dodal, da so odpovedi botrovali tudi družinski razlogi.

"Treji in najlepši razlog je ta, da bo postal oče. Vrnil se bo v ZDA, da bo žena lahko tam rodila. Razlogov za to je več, vendar jih ne bi pojasnjeval. Snaha kasneje ne bo smela na letalo, zato se bosta vrnila prej. To je vse. Pa naj ljudje to razumejo, kakor želijo. Takšna je njegova odločitev in mi smo tukaj zato, da ga podpiramo," je sklenil Jokić starejši.

Komentarjev 2
  • Ender3 15:12 26.junij 2021.

    Nikola J. je v vseh pogledih velik športnik in človek !