Šport > Košarka
147 ogledov

Na Zahodu bodo v finalu odigrali vsaj še šesto tekmo

Paul George Profimedia
Clippers izsilili še šesto tekmo.

Košarkarji moštva Los Angeles Clippers so v finalu zahodne konference lige NBA izsilili šesto tekmo. V Phoenixu so se veselili zmage s 116:102 in zaostanek v boju na štiri zmage znižali na 2:3. V noči na četrtek se bo serija nadaljevala v Kaliforniji.

Phoenix je v konferenčnem finalu povedel z 2:0 in 3:1 v zmagah ter se močno približal prvemu finalu lige po letu 1993, a so pri LA Clippers tudi brez poškodovanega zvezdnika Kahwija Leonarda na peti tekmi našli igro, s katero lahko upajo na preobrat.

Gostje so že v prvem delu povedli za deset točk, nato pa ritma niso zdržali in v tretji četrtini so gostitelji prišli do minimalne prednosti pri 62:61. A nato se je razigral Paul George in moštvo iz mesta angelov je vnovič ušlo na +16. Phoenix sicer ni igral slabo, a vsakič, ko je gostiteljem uspelo znižati razliko, so Los Angeles Clippers našli učinkovit odgovor.

George je dosegel kar 41 točk, 13 skokov in šest podaj. "Počutimo se dobro, imamo dobre trenerje in veliko zaupanja v našo organizacijo. Ne glede na končni izid držimo skupaj. Na igrišču vedno igramo drug za drugega," je po tekmi recept za zmago za ESPN razložil Reggie Jackson, ki je dosegel 23 točk.

Pri Phoenixu je z 31 koši izstopal Devin Booker, Chris Paul jih je dosegel 22.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice