Šport > Košarka
13606 ogledov

Dallasu naj bi se obetal prihod zvezdnika

Luka Dončić in Kawhi Leonard Profimedia
Luka Dončić bo morda dobil precejšnjo pomoč.

Dallas Mavericks bodo v novo sezono krenili z novim glavnim trenerjem, to vlogo je prevzel nekdanji zvezdnik kluba Jason Kidd, in novim generalnim managerjem, Donnieja Nelsona je zamenjal Nico Harrison. Ime slednjega, ki je med delovanjem na vodilnih položajih športnega giganta Nike spletel številna prijateljstva s košarkarji, naj bi že v tej sezoni k Mavsom privabilo katerega od zvezdnikov lige.

Po oceni ESPN-ovega Nicka DePaule, ki podrobneje spremlja industrijo športnih copatov in pogodbe proizvajalcev s posameznimi košarkarji, se kar nekaj zvezdnikov zanima za selitev v Teksas. "Ne bom govoril o imenih, a že zdaj v zakulisju nekateri govorijo o tem," je v priznanem podkastu Locked on Mavs dejal DePaula. Kar nekaj košarkarjev v ligi naj bi bilo zadovoljnih s tem, da je Harrison postal GM Dallasa, ta pa je zanje privlačen tudi zaradi možnosti visokih pogodb, saj je precej pod salary capom (zgornja meja višine izdatkov, ki jih klub lahko nameni svojim igralcem; op.p), ter seveda zaradi igranja z Luko Dončićem.

Dosedanje pogodbe so se sicer iztekle številnim zvezdnikom (seznam tako imenovanih 'free agentov' si lahko ogledate TUKAJ), v zadnjem času pa so številni bolj ali manj znani 'strokovnjaki' z Dallasom povezovali tudi zelo zanimive igralce kot so John Collins, Spencer Dinwiddie, Mike Conley, Kyle Lowry, DeMar DeRozan, Richaun Holmes, Jarrett Allen ...

Pri Dallasu bodo sicer verjetno skušali zadržati Tima Hardawayja Jr., Nicolo  Melli se seli v Italijo, prosti igralci pa so tudi Boban Marjanović, Willie Cauley-Stein in J. J. Redick.

Komentarjev 2
  • Barbara_Strange 11:54 10.julij 2021.

    Google plačuje dobro plačo od doma od 4500 do 6000 dolarjev na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ..... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar Boris Hribljan
    boris199 08:54 10.julij 2021.

    Dallas bi moral zadržati Hardawaya in Marjanovića, ostale pa kar zamenjat, ker niso nobena moč klubu, s Porzingizom vred na čelu! Smo pametni kavčarji a ne!?

Sorodne novice