Šport > Košarka
63625 ogledov

Neverjetno, kaj je storil Dončić, da je lahko igral za Slovenijo

sprejem košarkarjev Saša Despot
Slovenski čudežni deček obožuje igranje za reprezentanco.

Košarkarski superzvezdnik Luka Dončić se je takoj po izpadu njegovega moštva Dallas Mavericks v prvem krogu NBA končnice javil na reprezentančno dolžnost, da bi ekipi Aleksandra Sekulića pomagal do preboja na olimpijske igre v Tokiu. 

Še neznano podrobnost v zvezi z Dončićevo udeležbo v nedavni reprezentančni akciji je razkril predsednik košarkarskega kluba Crvena zvezda Nebojša Čović.

luka dončić | Avtor: Profimedia Profimedia
"Vsa čast Sloveniji, naredili so odličen rezultat. Luka Dončić je dal zgled, kako bi se morali obnašati vrhunski športniki. Ne vem, če je to že znano, toda Luka je najel letalo (!), s katerim je pripotoval tudi Bobi Marjanović, da bi lahko pravočasno prišel na reprezentančne priprave," je med gostovanjem na televizijski postaji Pink razkril Čović.

"O njegovi igri in vodenju, ki ga je pokazal na gostovanju v Litvi, nimam kaj dodati. Pod njegovim vodstvom je ekipa postala homogena, dihajo kot eno, kot pravi bojni bataljon. Stojijo drug ob drugem in vsak si želi pomagati. Na žalost tega pri nas ni bilo čutiti," je dodal predsednik.

Srbijo je na odločilni tekmi za uvrstitev na OI presenetila Italija. Glede presenetljivega izpada dvakratnih olimpijskih podprvakov (1996, 2016) je Čović stopil v bran selektorju Igorju Kokoškovu in k odgovornosti pozval Srbsko košarkarsko zvezo s predsednikom Predragom Danilovićem na čelu.

Dončićev brezhibni izkupiček

Dončić je tudi po koncu olimpijskih kvalifikacij ostal nepremagan v dresu izbrane vrste. Slovenija je namreč z njegovo pomočjo dobila vseh 13 tekem, na katerih je nastopil.

Kako predan je reprezentančni košarki, je mladi zvezdnik nedavno potrdil z odgovorom na vprašanje, ali bi raje osvojil olimpijsko zlato ali naslov NBA prvaka. "Izbral bi zlato medaljo, saj je igranje za državo nekaj posebnega. Se pa ne bi branil obojega," je v zanj značilnem igrivem slovu odvrnil Dončić.

sprejem košarkarjev | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Komentarjev 45
  • TistoPravo 08:36 09.julij 2021.

    Najboljši smo....to pa ta naš podalpski svet dela, tukej se ne sedi...ampak se dela v tej prečudoviti naravi z veseljem...čeprav je zahtevna. Ampak rezultati so vidni po vsem svetu...

  • bogdan76 07:48 09.julij 2021.

    Kaj vse so pripravljeni dati za uspeh Slovenije nadrugi strani vidiš kaj vse so pripravljeni naši politiki storiti za sramotenje lastne države pove vse govor evroposlanke tovarišice Fajon toje res poden levičarske politike.

  • Ender3 19:53 08.julij 2021.

    Fantje, kapo dol, ampak Srbi imajo veliko košarkarjev Lukinega ranga. Respect !

Sorodne novice