Šport > Košarka
1753 ogledov

Luka uradno dobil svoj dan! Na ta datum Dallas praznuje Dan Luke Dončića

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Uradniki okrožja Dallas so razglasili 6. julij 2021 za uradni Dan Luke Dončića.

Medtem ko Luka Dončić s svojimi reprezentančnimi soigralci še vedno praznuje zgodovinsko zmago nad Litvo in prvo uvrstitev slovenske košarkarske reprezentance na Olimpijske igre, se istočasno v severnem Teksasu odvija praznovanje v njegovo čast.

Komisarji okrožja Dallas so namreč v torek sprejeli predlog, da ta dan, 6. julij 2021, postane v okrožju Dallas znan kot Dan Luke Dončića.

Okrožni sodnik Dallasa Clay Jenkins je uradno prebral resolucijo, ki ni počastila zgolj Dončićevih dosežkov na košarkarskih igriščih, temveč tudi tiste izven. Še posebej je izpostavil njegovo sposobnost, da je združil navijače po celem svetu.

"Sprejeto je, da okrožno sodišče okrožja Dallas čestita in počasti Luko Dončića kot veleposlanika košarkarske igre. Navdušeni smo in ponosni, da služi kot predstavnik prijaznih ljudi okrožja Dallas. Danes mu čestitamo za te dosežke in se veselimo še bolj razburljivih let, ki so pred nami," je pojasnil Jenkins med branjem resolucije. Med drugim se je osredotočil tudi na Dončićevo nenehno podporo njihovi skupnosti z različnimi dobrodelnimi akcijami.

"Dončić ima pomembno vlogo v skupnosti in zahvaljujemo se mu, ker se je lastniku Marku Cubanu in ostalim članom ekipe pridružil pri donaciji 1,25 milijona dolarjev, ko je februarja zimska nevihta uničila državo. Luka se je Mavsom pridružil tudi pri doniranju 500.000 ameriških dolarjev zdravstvenim delavcem, ki so bili v prvih vrstah boja s koronavirusom. Luka je najbolj ogroženim zdravstvenim delavcem marca podaril tudi športne copate podjetja Jordan," je Jenkins pojasnil razloge, zakaj bo odslej v Dallasu 6. julij 2021 za vedno znan kot Dan Luke Dončića.

"Naj bo odločeno, da razglašamo 6. julij 2021 za Dan Luke Dončića. Vzpodbujam vse navijače Maverickov, da pokažejo svoj ponos in hvaležnost do naše številke 77 in do vsega, kar je storil za našo skupnost in ekipo Dallas Mavericks," je zaključil Jenkins.

Ob tej priložnosti se je preko Zooma okrožnemu sodišču Dallasa oglasila izvršna direktorica Dallas Mavericks Cynt Marshall, ki se je zahvalila mestnim uradnikom, da so prepoznali Dončićeve neverjetne dosežke.

"V imenu Dallas Mavericks se vam najlepše zahvaljujem, da ste prepoznali Luko in njegovo početje," je Marshall dejala sodišču. "Cenimo ga tukaj v Dallasu in cenimo, kako predstavlja Dallas po vsem svetu."

Celotno resolucijo Dne Luke Dončića si lahko v angleščini preberete na tej povezavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice