Šport > Košarka
3388 ogledov

Naš Američan "Miha": Presrečen sem, da sem se pridružil Sloveniji!"

Slovenska košarkarska reprezentanca Profimedia
Po "Tončku" so slovenski navijači nemudoma za svojega sprejeli tudi "Miho"!

Potem ko so številne reprezentance to počele že mnogo let, so se v zadnjih letih tudi pri slovenski košarkarski reprezentanci odločili, da izkoristijo pravila ter po eno okrepitev sežejo v tujino. In kako dobra odločitev je to bila!

Če izvzamemo primere, kot so Alen Omić, Jurica Golemac pa tudi Ariel McDonald, ki je navsezadnje vrsto let igral v Sloveniji in si prav tu ustvaril svoje košarkarsko ime, je Slovenija z namenom da za določeno tekmovanje okrepi svoje vrste prvič poizkusila pred Eurobasketom 2017, ko je v svoje vrste zvabila Anthonyja Randolpha.

Anthony Randolph Slovenija | Avtor: Profimedia Profimedia

Američan, ki je skupaj z Luko Dončićem nastopal za Real Madrid, je bil eden ključnih členov pri zgodovinskem naslovu evropskih prvakov, tako da je nemudoma postal ljubljenec slovenskih navijačev, ki so ga vzeli za svojega ter mu nadeli vzdevek "Tonček".

Randolph se je po končanem Eurobasketu še enkrat udeležil slovenske reprezentančne akcije, nato pa se je začela njegova nesrečna serija poškodb, ki je tudi zaključila Tončkovo slovensko zgodbo.

Pri KZS (Košarkarski zvezi Slovenije) so vmes podelili državljanstvo še nekdanjemu košarkarju Olimpije Jordanu Morganu, preden so se pred kvalifikacijami za Olimpijske igre odločili, da v lovu na ta zgodovinski uspeh naša reprezentanca preprosto potrebuje pomoč pod obema obročema.

Tako je novi Slovenec postal Mike "Miha" Tobey! Soigralec Klemna Prepeliča je bil po hitrem postopku rekrutiran v slovensko državno vrsto, kjer je zablestel že na prvi pripravljalni tekmi, s svojimi nastopi pa je navduševal vse do konca tega zgodovinskega turnirja, ko je kljub težavam z osebnimi napakami uspel odlično omejiti in zaustaviti glavna aduta Litve Jonasa Valančiunasa in Domantasa Sabonisa ter s tem ključno pripomoči k uvrstitvi na Olimpijske igre.

Številni odlični ameriški košarkarji lahko celo življenje le sanjajo, da bodo nekoč nastopili na Oimpijskih igrah, Miku Tobeyu pa je to uspelo z "malo" Slovenijo.

"Neverjetno! Tako sem srečen za te fante. Slovenija bo prvič nastopila na olimpijskih igrah. Lepo je biti del takšne zgodbe, Zmago nad Litvo bi posvetil družini. Nisem je videl že več kot leto. Zdaj je ne bom videl še nekaj časa, saj me čaka pot v Tokio. A mislim, da bodo vse skupaj razumeli. Presrečen sem, da sem sprejel ponudbo in se pridružil Sloveniji," je bil po uvrstitvi navdušen Mike, ki je že zahteval, da se ga od zdaj naprej kliče Miha.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice