Šport > Košarka
525 ogledov

Slovenija se veseli zgodovinskega uspeha

slovenija litva olimpijske kvalifikacije Epa
Slovenija je po 29 letih njenega obstoja dočakala uvrstitev košarkarske reprezentance na olimpijski turnir.

Z Luko Dončićem do Tokia (Delo), Luka Dončić odpeljal Slovenijo v Tokio! (Dnevnik), Olimpijada, prihajamo! (Večer) so naslovi na prvih straneh osrednjih slovenskih časnikov po zmagoslavju košarkarjev na kvalifikacijskem turnirju v Kaunasu za nastop na letošnjih poletnih olimpijskih igrah med 23. julijem in 9. avgustom v Tokiu.

Luka Dončić Odgovor Šport Luka razveselil Slovence in razočaral nekatere navijače Dallasa

Slovenska košarkarska reprezentanca je v imenitnem slogu ugnala tudi Litvo in si prislužila prvi nastop na olimpijskih igrah, piše časnik Delo in dodaja, da so številni rodovi košarkarjev sanjali o krstnem nastopu slovenske reprezentance na olimpijskih igrah, a so veliki dan dočakali šele po 29 letih njenega obstoja, ko so po osvojitvi naslova evropskih prvakov že začeli znova obupavati. V Kaunasu so fantastični Luka Dončić in soborci igrali še bolje kot zlata zasedba iz Istanbula 2017 in si dali duška po odločilni zmagi nad Litvo: Tokio, Slovenci so na poti!

Luka Dončić Po zmagi Šport Luka želel odgovoriti, a mu niso pustili do besed

slovenija litva košarkar kvalifikacije | Avtor: Epa Epa
Dnevnik piše, da se je slovenska košarkarska reprezentanca na krilih izjemnega Luke Dončića, enega najboljših košarkarjev na svetu, s prepričljivo zmago s 96:85 proti domačinom v Litvi, pred prepolno dvorano v Kaunasu, prvič v zgodovini uvrstila na olimpijske igre, ki se čez tri tedne začnejo v Tokiu.

Po kvalifikacijah leta 1992, ko je Jure Zdovc proti Skupnosti neodvisnih držav (SND) nesrečno zgrešil trojko za odločilno zmago (v reprezentanci so bili takrat še Horvat, Golc, Daneu, Bačar, Kraljević, Hauptman, Alibegović, Vilfan, Gorenc, Kotnik in Đurišić, selektor pa Sagadin), in leta 2008, ko so bili presenetljivo v četrtfinalu boljši Portoričani (v izbrani vrsti selektorja Aleša Pipana so bili Bečirović, Čapin, G. Dragić, Joksimović, Klobučar, Lakovič, D. Lorbek, Jagodnik, Preldžić, Nesterović, Slokar, Smodiš, Vidmar in Zupan), je slovenska košarkarska reprezentanca v tretjem poizkusu le uresničila olimpijske sanje, je po slovenski zmagi na turnirju v Kaunasu zapisal Dnevnik.

Luka Dončić Rekorder lige Šport To, kar je uspelo Dončiću, ni dosegel še noben košarkar v zgodovini!

Večer piše o novem poglavju slovenske košarkarske zgodovine. Štiri leta po zgodovinskem zlatem Eurobasketu je slovenska košarka dosegla nov mejnik. Kar ni uspelo Juriju Zdovcu z zadnjim metom v olimpijskih kvalifikacijah leta 1992 proti SND ali generaciji z Lakovićem, Bečirovićem in Nesterovićem leta 2008, je zmogla druščina na krilih Luke Dončića, ki je v dresu slovenske reprezentance še nepremagan: reprezentanca bo prvič doslej zaigrala na olimpijskih igrah, kjer jih v skupini C že čakajo Španci, Argentinci in gostitelji Japonci.

Slovenija Litva košarka reprezentanca Dončić: Šport "Vse to sem dosegel že pri 22-ih, sem brez besed"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice