Šport > Košarka
57199 ogledov

Ameriški selektor o slovenski reprezentanci: "Hudičevo ..."

Luka Dončić Profimedia
"Slovenija ima hudičevo dobro ekipo."

Uspeh slovenske reprezentance, ki se je z zmago na kvalifikacijskem turnirju v Litvi uvrstila med 12 udeležencev košarkarskega dela olimpijskih iger, še naprej odmeva. O njem je spregovoril tudi legendarni ameriški trener Gregg Popovich. Ta je klop NBA ekipe San Antonio Spurs začasno zamenjal za selektorsko vlogo pri ameriški izbrani vrsti. S svojimi izbranci je seveda velik favorit iger v Tokiu.

Predstava Luke Dončića, ki je v finalu proti Litvi ob 31 točkah zbral trojni dvojček, je navdušila tudi najuspešnejšega trenerja po številu zmag v zgodovini lige NBA (v videu od 11:25 dalje). "Vsi vemo, da je spektakularen igralec, je eden najboljših na svetu. Poudarjam, na svetu. Kot zelo mlad se je že izkazal v Evropi, tudi v NBA se je hitro učil. Zelo zabavno ga je gledati. Njegove sposobnosti, tekmovalnost, velikost in košarkarska inteligenca so impresivne. Če ga obdaš s štirimi igralci, ki so pripravljeni trdo delati, dobiš hudičevo dobro ekipo. In to Slovenija ima," meni Popovich.

"Dobro izpolnjujejo stvari na parketu, imajo tudi predan strokovni štab. Vsi si želijo zmagovati, nihče bolj kot Luka. Prepričan sem, da je trenutno zelo zadovoljen in ne dvomim, da bo še naprej zelo tekmovalen," je zaključil Pop.

Slovenska reprezentanca bo v Tokiu sicer zaigrala v skupini z Argentino, Španijo in Japonsko. Prvi dvoboj bo na sporedu že 26. julija proti Argentincem. Nastop v četrtfinalu si bosta zagotovili po dve najboljši reprezentanci iz vseh treh skupin ter tudi dve najboljši tretjeuvrščeni.

Komentarjev 4
  • Ender3 18:20 08.julij 2021.

    Kompliment takšnega strokovnjaka, trenerja ima veliko teža. Fantje naj to, samo upravičijo !

  • Janice_Conners 15:26 08.julij 2021.

    Google plačuje dobro plačo od doma od 4500 do 6000 dolarjev na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ..... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice