Šport > Košarka
15216 ogledov

Neverjetno, kam so Američani postavili Luko v boju za MVP-ja prihodnje sezone

Luka Dončić Mavs Clippers Profimedia
Američani so prepričani, da bo Luka Dončić prvo ime prihajajoče sezone.

Milwaukee Bucks so finalno serijo lige NBA po dveh domačih zmagah nad Phoenix Suns izenačili na 2:2, tako da nas do konca sezone čakata vsaj še dve tekmi, na drugi strani luže pa se že govori o bitki za naziv MVP-ja regularnega dela prihodnje sezone.

Stavnica DraftKings Sportsbook je tako že odkrila kvote igralcev in kot prvega favorita izpostavila slovenskega čudežnega dečka svetovne košarke, Luko Dončića.

Prvi zvezdnik ekipe Dallas Mavericks velja po mnenju stavničarjev za izrazitega favorita, saj ima skorajda dvakrat nižjo kvoto kot prvi zasledovalec Joel Embiid. Če bi na Luko stavili 100 dolarjev, bi v primeru njegove zmage zaslužili 400 dolarjev.

Tretje mesto med favoriti si nato z dvakrat višjo kvoto od Dončića delijo trije košarkarji, Kevin Durant, Giannis Antetokounmpo in Stephen Curry.

Najboljši igralec lanske sezone, Srb Nikola Jokić, je po mnenju stavničarjev šele osmi favorit, njegova kvota pa je skorajda štirikrat višja od Dončićeve.

Američani so torej trdno prepričani, da bo letošnja NBA sezona v znamenju slovenskega košarkarskega zvezdnika, mi pa lahko le upamo, da bo takšne predstave še pred tem prikazal v Tokiu, ko bo predvodil slovensko izbrano vrsto na njenih prvih zgodovinskih Olimpijskih igrah.

 

Komentarjev 1
  • silvester1 05:37 19.julij 2021.

    Najprej naj v moštvo dobi pravega igralca.lahko mu dajo še tako kvoto naredil v NBA ligi ne bo nič če ne bo imel pravih soigralcev

Sorodne novice