Šport > Košarka
1508 ogledov

"Imamo Luko, ki ga še nikomur ni uspelo pokriti"

slovenska košarkarska reprezentanca Bled Reševalni pas/Twitter
Slovenska košarkarska reprezentanca se od sobote na Bledu in v Radovljici intenzivno pripravlja na prvi olimpijski nastop, zdaj že v popolni zasedbi.

Na kvalifikacijskem turnirju v Kaunasu je napad Slovenije deloval odlično, nekaj več težav pa so košarkarji imeli v obrambi. Jaka Blažič je prepričan, da je ravno obramba lahko ključ za visoko uvrstitev.

Stila igre ne bodo spreminjati, bodo pa skušali izboljšati določene elemente igre. "Kar nekaj stvari je, ki jih lahko še izboljšamo, predvsem obrambo. Na nekaterih tekmah smo naredili preveč napak in mislim, da imamo tu največ rezerv. V napadu imam dovolj talenta, imamo vodjo, ki nas dela boljše. Vsako tekmo v Litvi smo dali blizu sto ali celo več točk, kar je v evropski košarki precej velik dosežek, tako da bomo dali poudarek predvsem obrambi. Ta nas lahko popelje na visoka mesta," je prepričan Blažič.

Luka Dončić Foto Šport V takšnih dresih bodo Dončić in kolegi igrali v Tokiu

Športniki bodo na OI v mehurčku, a to reprezentantov ne skrbi. "Na srečo se med seboj zelo dobro razumemo in imamo podobne hobije. Že v Litvi smo bili v mehurčku in tam nikomur ni bilo dolgčas, kar je zelo pomembno. Verjamem, da se bomo na Japonskem imeli dobro, saj se vsi zelo veselimo tega," pravi 31-letnik.

Favoriti turnirja so jasni. "Američani so favoriti turnirja, tu ni kaj za reči. Upam, da se bomo srečali čim pozneje in to bo potem tekma za dušo," še pravi Blažič. Američani so sicer presenetljivo izgubili pripravljalno tekmo z Nigerijo, a slovenski branilec temu ne daje prevelikega poudarka. "Prepričan sem, da Američani proti Nigeriji niso igrali stoodstotno, tekmo so najverjetneje vzeli z rezervo, pravih ZDA še nismo videli. Gre za najmočnejšo zasedbo, ki pa mora to dokazati še na igrišču."

Slovenijo v skupinskem delu OI čakajo Argentina, Japonska in Španija. "Imamo kar težko skupino, ampak poznamo vse reprezentance in vse lahko premagamo. Imamo še dovolj časa, da se na vse dobro pripravimo. Imamo Luko, ki ga še nikomur ni uspelo pokriti in ne verjamem, da ima kdo orožje zanj. Igrali bomo kot ekipa. Smo pa na OI novinci, tako da bomo videli. Naredili bomo vse, da bomo prvi ali drugi v skupini, da bomo imeli dobro izhodišče za nadaljevanje," o skupini in slovenskim možnostih razmišlja Zoran Dragić.

Slovenci bodo na Japonsko odpotovali v petek. Tam jih najprej čaka še krajši pripravljalni tabor, prva tekma turnirja pa jih v olimpijskem Tokiu čaka 26. julija ob 6.40 po slovenskem času, ko se bodo pomerili z Argentino.

Luka Dončić ogrevanje Mavs Selitev Šport Zapustil je Dallas, Dončić zadovoljen z odločitvijo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice