Šport > Košarka
328 ogledov

Slovenski kapetan: "Na Japonsko ne gremo na izlet!"

Slovenska košarkarska reprezentanca Profimedia
Slovenska košarkarska reprezentanca se je v soboto na čelu s kapetanom Edom Murićem zbrala na zadnjih pripravah pred odhodom na Japonsko, kjer se bodo 23. julija začele olimpijske igre. Murić je znova poudaril, da Slovenija na Japonsko ne bo šla zgolj na izlet, edini minus pa vidi v tem, da bodo igre potekale za zaprtimi vrati.

"Na Japonsko ne gremo na izlet, ampak gremo naredit čim bolj odmeven rezultat in bomo videli, do kam bomo prišli. Zelo ponosni smo na to, da bomo kot prva slovenska generacija igrali na OI in da smo spisali novo poglavje v zgodovini slovenske košarke. Tja gremo s prepričanjem, da spadamo med 12 najboljših moštev na svetu," je jasen Edo Murić, ki si želi, da bi reprezentanca imela razlog za veselje tudi ob vrnitvi z iger.

Edo Murić | Avtor: Profimedia Profimedia

"Delati moramo naprej. Videli smo, da se je naše dozdajšnje delo obneslo in ne vidim razloga, zakaj ne bi tako delali še naprej. Imamo kar težko skupino, ampak najprej moramo biti osredotočeni na prvo tekmo proti Argentini in potem bomo od tam gradili naprej," pravi 29-letnik, ki je znova opozoril na odlično vzdušje v ekipi. "Pokazali smo, da imamo veliko srce, da nismo egoisti in če komu ne gre v napadu, bo toliko bolj garal v obrambi. To je tisto, kar dela ekipo. Vsi smo tu z enim ciljem in vlečemo v isto smer. Uživamo vsako sekundo skupaj in upam, da bomo lahko uživali tudi še v kakšnem uspehu več."

Edo Murić | Avtor: Profimedia Profimedia

So pa naloge v reprezentanci jasne. "Če ima ekipa takega vodjo, kot ga imamo mi, se mora ekipa podrediti in mora delati za skupni uspeh. Vemo, kdo je glavni in komu moramo pomagati," Murić ne skriva dejstva, da je Luka Dončić glavno slovensko orožje.

Za enega ključnih tvorcev uspeha pa je izpostavil še glavnega trenerja Aleksandra Sekulića: "Od Sekulića sem pričakoval dobro delo in kar se mene tiče, je to tudi pokazal. Je velik profesionalec, ki ve veliko o košarki. Ima avtoriteto, obenem pa je naš prijatelj. Mislim, da bi ga morali bolj izpostavljati, ker je eden glavnih 'krivcev' za naš uspeh. Zelo smo veseli, da ga imamo."

Aleksander Sekulić | Avtor: Profimedia Profimedia

Že prej je bilo jasno, da bodo zaradi pandemije koronavirusa na Japonskem veljali strogi varovalni ukrepi, pred dnevi pa je postalo jasno, da bodo letošnje igre v celoti potekale za zaprtimi vrati. To je Murić izpostavil kot edino slabost OI, ki sicer vsem predstavljajo velik izziv in motivacijo. "To, da bomo v mehurčku in si ne bomo mogli ogledati Tokia, ki je izjemno mesto ter da ne bo navijačev, je mogoče edina slaba stvar, ampak za vse ekipe in športnike bo enako. Lahko pa to tudi pomaga ohranjati koncentracijo in mirne glave," je tudi v tem nekaj pozitivnega našel Murić.

Slovenijo prva tekma na olimpijskem košarkarskem turnirju čaka 26. julija ob 6.40 zjutraj po slovenskem času proti Argentini.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.