Šport > Košarka
4352 ogledov

Skupaj z Luko do naslova na EP, zdaj morda skupaj pri Dallasu

igor kokoškov Epa Kokoškov s pokalom za naslov evropskega prvaka.
Luka Dončić bo morda v Dallasu naletel na znan obraz.

Srbski košarkarski strateg Igor Kokoškov je skupaj z Luko Dončićem in pred štirimi leti nezaustavljivim Goranom Dragićem Slovenijo popeljal do naslova evropskih prvakov. Kasneje je postal glavni trener moštva Phoenix Suns, a so se vodilni možje kluba nato na naboru leta 2018 odločili kot prvega izbrati Deandreja Aytona, Dončić pa je bil izbran kot tretji. Kokoškov je že po eni sezoni zapustil Sonca iz Arizone.

Srb je v minuli sezoni opravljal delo glavnega trenerja pri turškem velikanu Fenerbahčeju, kot selektorju Srbije pa mu oslabljene reprezentance, manjkala sta na primer najkoristnejši košarkar lige NBA Nikola Jokić in član Atlante Bogdan Bogdanović, ta je igral v polfinalu končnice, ni uspelo pripeljati na olimpijske igre. Na zadnji stopnici so Srbijo v Beogradu presenetljivo zaustavili Italijani.

luka dončić Kritika Šport Kokoškov udaril: "Samo poglejte, kaj se je zgodilo Sloveniji"

Če Kokoškova ne bo v Tokiu, pa bo tam Dončić s Slovenijo, oba pa bosta morda v prihodnje moči znova združila pri Dallasu. Vodilni možje Mavericks naj bi ga tako želeli pripeljati v Teksas, kjer naj bi nekdanji slovenski selektor postal pomočnik novega trenerja Jasona Kidda.

igor kokoškov | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice