Šport > Košarka
16596 ogledov

Potrditev iz NBA: Luka in njegov veliki prijatelj blizu ponovnega sodelovanja

Luka Dončić in Igor Kokoškov Reševalni pas/Twitter
Po krajšem premoru je tvorec slovenske košarkarske pravljice ponovno blizu selitvi preko luže.

Po poročanju enega najbolje obveščenih "NBA insiderjev" Marca Steina naj bi bili pri Dallas Mavericks že v zaključni fazi oblikovanja dogovora z aktualnim selektorjem Srbije in trenerjem Fenerbahčeja Igorjem Kokoškom glede angažmana. Kokoškov naj bi zasedel mesto pomočnika glavnega trenerja Jasona Kidda.

Srbski strokovnjak bi tako ponovno združil moči z Luko Dončićem, s katerim sta skupaj spisala največjo pravljico slovenskega ekipnega športa, ko sta našo reprezentanco leta 2017 popeljala na evropski prestol.

Kokoškov, ki je hkrati ob vodenju Slovenije opravljal še vlogo pomočnika pri Utah Jazz, je po zgodovinskem uspehu z "malo Slovenijo" dobil izjemno priložnost kot glavni trener NBA ekipe Phoenix Suns, a se v Arizoni ni dolgo zadržal.

Nekaj časa je nato deloval kot pomočnik v ekipi Sacramento Kings, preden se je lani poleti vrnil v Evropo, kjer je še vedno aktulani trener turškega velikana Fenerbahčeja. Kokoškov bi tako sprva moral prekiniti pogodbo s klubom iz Istanbula, preden bi se lahko vrnil v ZDA, kjer je sicer deloval kar 21 let, med leti 1999 in 2020.

Igor Kokoškov | Avtor: Profimedia Profimedia

Leta 2019 je poleg klubskih obveznosti sprejel tudi vodenje srbske reprezentance, s katero pa je pred nekaj tedni doživel velik neuspeh, ko se ni uspel uvrstiti na Olimpijske igre.

Nemudoma so se seveda pojavila ugibanja o njegovi prihodnosti na srbski klopi, dvomi o skupni prihodnosti pa so še povečali, ko je na Kokoškova vrata potrkal Dallas, ki si želi srbskega trenerja ponovno zvabiti na drugo stran luže. Seveda ni nemogoče, da bi slednji opravljal tudi obe funkciji, kot je bilo že v preteklosti v času njegovega vodenja gruzijske in slovenske reprezentance.

Luka Dončić in Igor Kokoškov | Avtor: Profimedia Profimedia

Kokoškov naj bi bil velika želja lastnika ekipe Marka Cubana prav zaradi odličnega odnosa z Luko Dončićem, katerega sta zgradila tekom zgodovinskega uspeha leta 2017.

Komentarjev 3
  • luka115 07:14 20.julij 2021.

    Tako je : Goran Dragič je bil vodja na terenu, na klopi, med time-outi ...vsepovsod. V ekipo je prinesel kemijo, prijateljstvo in kvaliteto in virtuoznost na parketu. Sedaj je v tej vlogi Luka...vse OK, sam Kokoškov pa rezen s SLO ...prikaži več na EP ni NIKJER zmagal NIČ ...U Sunsih - katastrofa, u Turčiji podobno , v Beogradu - nacionalna katastrofa. Človek nima karizme vodje, mogoče je dober analitičar v pozadini...to pa je mogoče tudi vse ....

  • Ana_Jenkins 13:51 19.julij 2021.

    V zadnjih 4 tednih sem prejel 27346 EUR od dela s krajšim delovnim časom od doma. To službo sem dobil pred dvema mesecema in v prvem mesecu sem brez spletnih izkušenj prejel 20569 EUR. ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • 277e7e0798e154efbedb78510b05597587d206c4 13:07 19.julij 2021.

    V tisti ekipi je bil motor in glavni trenerjev sodelavec Goran Dragič, ne Dončič. Ko je ekipa crkavala, je poganjal in spodbujal Dragič, to nam še najbolj manjka v sedanji ekipi.

Sorodne novice