Šport > Košarka
19695 ogledov

Nov trener izpostavil Dončićevo edino slabost in kako jo namerava popraviti

Jason Kidd Reševalni pas/Twitter
Nov trener NBA ekipe Dallas Mavericks je razkril, kakšne ima načrte s svojim prvim zvezdnikom.

NBA franšiza Dallas Mavericks je nedavno na novinarski konferenci predstavila svojega novega glavnega trenerja Jasona Kidda in novega generalnega menedžerja Nicoja Harrisona.

Na predstavitvi novega trenerja seveda ni bilo prvega zvezdnika ekipe Luke Dončića, ki se z reprezentanco pripravlja na prve zgodovinske Olimpijske igre za slovensko košarko, a je bil vseeno ena izmed glavnih tem tiskovne konference.

Kidda in Harrisona je tekom 40-minutne predstavitve pričakalo kar sedem vprašanj na temo prvega zvezdnika njihove ekipe. Iz njunih odgovorov je bilo očitno, da je po nekaj tednih za krmilom njun glavni načrt za Mavericke dati dirigentsko paličico v roke Dončića ter mu pripeljati njemu potrebne dopolnilne soigralce ter mu pomagati razviti se v enega največjih vseh časov.

Nico Harrison | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Težko je spreminjati način igre Al-NBA igralca. Najbolje, kar lahko storite, je, da ga obdate s trenerjem, ki si je z igranjem na njegovi poziciji prislužil vstop v Hišo slavnih. Nato pa naj se 'poštekata'. Mislim, da mu bo to izjemno pomagalo," je o načrtih z Dončićem spregovoril nov generalni menedžer.

Toča vprašanj o njegovem prvem zvezdniku je pričakala tudi novega trenerja, kateri je pred tedni zamenjal legendarnega Ricka Carlisla. Kidd je pojasnil, da se je po imenovanju na mesto glavnega trenerja že slišal z Dončićem preko telefona, prav tako pa sta si izmenjala številna sporočila.

Dončić se je sicer takoj po koncu sezone vrnil v Slovenijo, kjer je prispeval k enemu največjih uspehov v zgodovini slovenske košarke, tako da še ni uspel javno spregovoriti za ameriške medije o imenovanju Harrisona in Kidda. Toda nova ključna moža vodstva Dallasa sta vseeno prepričana v odlično sodelovanje in komaj čakata povratek svojega najboljšega igralca iz Tokia.

Kidd je nato tekom svoje tretje predstavitvene tiskovne konference pri Maverickih (dvakrat jo je po prihodu v Dallas doživel tudi v igralskih dneh) primerjal dva največja zvezdnika v zgodovini franšize, saj je imel čast, da je več let igral skupaj z Dirkom Nowitzkim. "Luka je bolj razvit, kot je bil Dirk pri 21, 22 letih. Toda Dirk je na koncu končal kot nekdo, ki bo sprejet v Hišo slavnih in verjamem, da ima podobne želje tudi Luka."

nowitzki dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Kidd je namreč imel v zadnjih sezonah priložnost še predobro spoznati Dončića, saj se je v vlogi pomočnika trenerja na klopi Los Angeles Lakers kar sedemkrat pomeril z izjemni Slovencem. Luka je tekom teh dveh sezon proti Jezernikom povprečno dosegal 25,3 točk, 8,1 skokov in 9,6 asistenc na tekmo. "Prekrasno ga je opazovati od daleč. Gre za pravo poezijo," je igre svojega novega varovanca pokomentiral Kidd.

Edini igralec v zgodovini Dallasa, ki je bil poleg Dončića imenovan za novinca leta, pa se za konec ni želel spuščati v natančen načrt, ki ga ima za Luko, saj želi svojega igralca najprej v živo spoznati.

Je pa zato razkril, kaj vidi kot morda edino Dončićevo slabost ter kako mu namerava pri tem pomagati. "Naša naloga je, da mu pomagamo, da delimo z njim naše izkušnje, da bi lahko postal še boljši košarkar ter tud boljša oseba. Niti ne vem, če je to njegova šibkost, toda vseeno bi izpostavil njegovo mladost, saj mu že zdaj uspeva vse ostalo na najvišjem možnem nivoju. Moja naloga je, da mu ponudim odgovore na teste, ki so pred njim, njegova naloga pa je, da vse skupaj izvrši na igrišču."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice