Šport > Košarka
13797 ogledov

Tega All-Star igralca želijo pripeljati k Dončiću

Luka Dončić Mavs Clippers Profimedia
Ameriški mediji poročajo o zanimanju moštva Dallas Mavericks za zvezdnika Toronto Raptors.

Teksaška franšiza Dallas Mavericks bo v drugi polovici meseca oktobra, ko se bo začela 76. sezona lige NBA, vstopila v četrto sezono z Lukom Dončićem.

Slovenski čudežni deček, ki v teh dneh navdušuje na olimpijskih igrah v Tokiu, je v dosedanjih treh sezonah- dokazal, da je ekipo zmožen voditi do končnice, vendar postaja vse bolj očitno, da bo za uresničitev šampionskih ambicij potreboval več pomoči. 

Po dveh zaporednih izpadih v uvodnem krogu se je v Dallasu še okrepilo prepričanje, da bo Dončić poleg Kristapsa Porzingisa, ki doslej ni upravičil visokih pričakovanj, potreboval vsaj še enega vrhunskega pomočnika, po možnosti branilca, ki bo znal kreirati svoj met, predvsem pa nekaj dodal v obrambi, kjer imajo telički velik primanjkljaj.

kyle lowry | Avtor: Epa Epa
Moštvo, ki ga bo po odhodu Ricka Carlisle vodil legendarni Jason Kidd, ima na voljo kar nekaj manevrskega prostora za sklepanje pogodb z novimi igralci, "presežek" finančnih sredstev pa mu omogoča, da se pri iskanju manjkajočega koščka mozaika ozira tudi po nekaterih največjih in najdražjih igralcih na svetu.

Nekaj časa se je celo šušljlo, da bi se lahko Dallasu pridružil Kawhi Leonard, zdaj pa se glasneje omenja možnost podpisa dvoletne pogodbe s Kylom Lowryjem.

Ameriški organizator igre je od sezone 2012/2013 član Toronto Raptors, s katerimi je pred dvema letoma osvojil naslov NBA prvaka. Šestkratni udeleženec All-Star tekme je v lanski sezoni za kanadsko ekipo priseval 17,2 točke, 5,4 skoka in in 7,3 podaje na tekmo.

"Mavericksi se močno trudijo, da bi med prestopnim rokom pridobili Kyla Lowryja," je nedavni kolumni razkril dobro obveščeni vir in novinar The Athletica Zach Harper. "Vsi vemo, da si želijo obdržati Tima Hardawayja Jr., toda Lowry je njihova priorieta. Odlično bi se ujela z  Dončićem, ker Lowry lahko igra brez žoge oziroma vodi napad, ko Luka potrebuje počitek. Sposoben je zadevati z vseh položajev, je odličen obramben igralec in ima vodstvene kvalitete, kakršnih si v Dallasu želijo," je dodal Harper.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.