Šport > Olimpijske igre
7096 ogledov

Športni svet se klanja Dončiću: "Epsko, stratosferno, neponovljivo ..."

luka dončić Profimedia
Igra Luke Dončića v prvem krogu olimpijskih iger v Tokiu ni navdušila le Slovenije

O življenjski predstavi in superiornosti Luke Dončića poročajo z vseh koncev sveta. Klanjajo se mu tako argentinski kot španski mediji, z razliko, da so eni že preživeli vihar slovenskega virtuoza, druge pa ta še čaka.

Eden od osrednjih časnikov v Argentini La Nacion je Luko Dončića označil za sonce. "Slovenija je kot osončje. Dončić je sonce, njegovi soigralci pa planeti, ki krožijo okoli njega," je zapisal novinar.

luka dončić Sanjski uvod Šport Dončić ni s tega planeta: Slovenci razbili svetovne podprvake!

"Zvezdnik Dallas Mavericks je bil za Argentino kot hudič, ki je svojo ekipo pripeljal do prepričljive zmage. Z 48 točkami je že v uvodu pokazal, da je kralj Saitame. Ni bilo načina, da bi ga ustavili. To je bil njegov osebni šov in prepričan sem, da so v Ljubljani, njegovem rojstnem mestu, užival že na vse zgodaj. Njegova igra je umetnost. Ničesar se ne ustraši, giblje se naravno in graciozno," je zapisala La Nacion.

luka dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

V nadaljevanju članka sledi izjava selektorja Sergia Hernandeza za argentinsko državno televizijo. Na novinarski konferenci po tekmi je trener dejal, da je Luka Dončić najboljši igralec na svetu, za TV Publica pa je dodal: "Nismo imeli nobene možnosti. Dončić je počel, kar je hotel. Skušali smo ga ustaviti na različne načine, a brez uspeha. Dosegel je 48 točk, a bi jih z lahkoto tudi 60."

slovenija košarka olimpijske igre tokio 3200% Šport Google ponorel zaradi Dončića

Tudi najbolj znan argentinski časnik Clarin ni mogel mimo slovenskega superzvezdnika. Tekmo je opisal kot igro mačke z mišjo. "Slovenci so bili superiorni v vseh pogledih, Dončić pa neustavljiv."

Kapetan Luis Scola jim je po tekmi zaupal: "Odigrali so izjemno tekmo. Bili so veliko boljši. Imajo neverjetnega igralca, taki se rodijo enkrat na 20, 30 ali 40 let. Trpeli smo vseh 40 minut."

Športni časnik Ole večino prostora tudi med igrami namenja nogometu, v posebnem zavihku pa je na kratko povzel dogajanje v Tokiu. O košarkarski tekmi je Ole zapisal, da je Argentina startala s porazom, in ob tem dodal zapis njihovega nekdanjega zvezdnika Manuela Ginobila na Twitterju. "Izjemna prevlada Dončića. 31 točk ob polčasu. Kakšna zver."

luka dončić Globok priklon Šport Kapetan z neverjetnim razkritjem o Dončiću: "Sam je tako želel"

Luka Dončić zaseda tudi naslovnice španskih medijev, kjer si Ljubljančana lastijo zaradi njegove epizode v Real Madridu. Marca iz Madrida je zapisala, da imajo olimpijske igre že prvega zvezdnika. "To je Luka Dončić, ki je z 48 točkami in predstavo drugih dimenzij izbrisal Argentino."

"Epsko, stratosferno, neponovljivo ... Težko je najti nove superlative za igro Luke Dončića. Slovenec vsako tekmo spremeni v zgodovino košarke. Najprej si je podredil Evropo, nato ligo NBA, zdaj si bo še olimpijske igre," so zapisali pri Marci.

Španski časnik je še izpostavil, da je bila to najboljša predstava Dončića v njegovi karieri. Za dve točki je namreč presegel rekord iz lige NBA in tekmo po 31 minutah na parketu končal s statističnim indeksom 49.

Športni dnevnik As, prav tako iz Madrida, je v naslovu tekme zapisal 'Pošastni Dončić', v tekstu pa izpostavil, da je Dončić izbranec, ki ne uživa le v doseganju točk, še bolj mu godi, ko razigrava soigralce.

"Ima balkansko miselnost in način igre. V 28. minuti je dobil tehnično napako in bil blizu izključitve, saj ni nehal debatirati s sodniki. Slovenijo je popeljal do zmage in našemu selektorju Scariolu poslal jasno sporočilo. Zdaj mi je jasno, zakaj je Scariolo pred dnevi govoril, da Slovenija igra kot obsedena, kot v transu," je še zapisal novinar As.

 
Komentarjev 1
  • bogdan76 07:48 27.julij 2021.

    Naši levičariji so res pokvarjeni tudi pri komentiranju športnih dogotkov nemorejo brez žaljenja jeto domet Meseca in Fajonke.