Šport > Olimpijske igre
24660 ogledov

Pogačar (še) ne more domov

tadej pogačar Anže Malovrh/STA
Bronasti slovenski kolesar bo pred vrnitvijo v domovino obiskal še Emirate.

Tadej Pogačar je z uspešnim nastopom v deželi vzhajajočega sonca ponesel ime Slovenije dokončno tudi na Japonsko. Kolesar s Klanca pri Komendi je zablestel na zadnjih dveh kolesarskih dirkah po Franciji, uspehe pa je kronal še s kolajno na olimpijskih igrah v Tokiu.

Kot je razkrila slovenska veleposlanica na Japonskem, je bil na Twitterju na Japonskem najbolj iskan ključnik @TamauPogi.

 | Avtor: Aleksander Nasser / STA Aleksander Nasser / STA

Pred vrnitvijo domov še v Emirate

Pogačar v mednarodni konkurenci blesti v dresu ekipe Združenih arabskih emiratov. Zmaga na dirki po Franciji in kolajna na olimpijskih igrah v Tokiu pa sta razlog, da bo moral pred vrnitvijo v domovino še na Arabski polotok. Takoj po kolajni je namreč prejel letalsko vozovnico za sprejem v ZAE, kjer se bo pred vrnitvijo v Evropo ustavil za en dan.

Vse to mu spreminja načrte, zato na vprašanje, kdaj se bo vrnil v domačo Komendo, še ne zna odgovoriti. Obljublja sicer, da se bo poskušal vrniti čim prej. Njegova pomočnika na dirki Jan Polanc in Jan Tratnik bosta 14 dni prosta, nato sledijo naporne priprave na špansko Vuelto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice