Šport > Olimpijske igre
29792 ogledov

Google ponorel zaradi Dončića

slovenija košarka olimpijske igre tokio Profimedia
Slovenski košarkarski superzvezdnik se je v premiernem nastopu na OI spogledoval z rekordom.

Eden največjih zvezdnikov olimpijskega košarkarskega turnirja Luka Dončić je ob premiernem nastopu slovenske izbrane vrste kot za šalo polnil argentinski obroč. Slovenec je imel po samo nekaj minutah igre na računu že 15 točk, ob polčasu kar 31.

luka dončić Sanjski uvod Šport Dončić ni s tega planeta: Slovenci razbili svetovne podprvake!

Z izjemno strelsko predstavo je komaj 22-letni slovenski reprezentant poskrbel za pravcato eksplozijo na spletu, saj so številni uporabniki mrzlično iskali podatek, koliko znaša rekord po številu doseženih točk na eni olimpijski tekmi.

Spletni brskalniki so v drugi polovici tekme med Slovenijo in Argentino zabeležili kar 3200-odstoten porast iskalnega niza "olimpijski strelski rekord v košarki".

Rekord je že več kot tri desetletja v lasti nekdanjega brazilskega košarkarja Oscarja Schmidta, ki se je leta 1988 v južnokorejskem Seulu ustavil pri 55 točkah. 

Dončić, ki je Argentini v zgolj 31 minutah nasul 48 točk, bi z minimalno mero forsiranja lahko presegel ta zgodovinski dosežek, a se je ob visoki prednosti Slovenije raje odločil, da bo priložnost prepustil soigralcem, je po tekmi razkril Edo Murić.

slovenija košarka olimpijske igre tokio | Avtor: Profimedia Profimedia

Strelski podvig mladega Slovenca pa je bil poseben iz še enega razloga. V krstnem nastopu na OI je namreč dosegel več točk, kot so jih ob porazu proti Franciji zbrali vsi člani ameriške udarne peterke skupaj (43) - Bad Adebayo (12), Damian Lillard (11), Kevin Durant (10), Zach LaVine (8) in Draymond Green (2).

luka dončić Globok priklon Šport Kapetan z neverjetnim razkritjem o Dončiću: "Sam je tako želel"

Komentarjev 3
  • lada 12:05 26.julij 2021.

    Lukec in njegov škorec, ko je potoval v Ameriko, samo hvala Bogu - njemu ni umrla mama !