Šport > Olimpijske igre
10646 ogledov

Benjamin Savšek je olimpijski prvak

benjamin savšek
1/7
Anže Malovrh/STA
Kanuist Benjamin Savšek je prepričljivo ugnal vso konkurenco za olimpijsko zlato v slalomu.

Novopečeni olimpijski prvak Benjamin Savšek je s progo opravil v 98,25 sekunde, kar 3,71 sekunde hitreje od Lukaša Rohana iz Češke na drugem mestu. Tretji je bil Nemec Sideris Tasiadis z zaostankom 5,45 sekunde.

Čeh je imel na progi en dotik, medtem ko je bil tretji Nemec prav tako brez dotika, a toliko počasnejši od odličnega slovenskega predstavnika.

Benjamin Savšek je drugi slovenski športnik z medaljo na olimpijskih igrah v Tokiu. Pred njim se je z bronom okitili kolesar Tadej Pogačar.

Zlata kolajna predstavlja največji uspeh v karieri 34-letnega Ljubljančana, ki je na svojih tretjih OI prišel šele do svojega prvega odličja, in to najžlahtnejšega leska. V Riu 2016 je bil Savšek šesti, v Londonu 2012 pa osmi.

Za slovenske slalomiste na divjih vodah je to tretje olimpijsko odličje, a prvo v kanuju. Pred tem sta bila srebrna kajakaša Andraž Vehovar v Atlanti 1996 in Peter Kauzer v Riu pred petimi leti.

Savšek je bil odličen že v nedeljskih kvalifikacijah, kjer je dosegel drugi čas, v polfinalu je bil potem z dotikom peti, v finalu najboljše deseterice, kjer se je na progo pokal šesti po vrsti, pa je odpeljal brez kakršne koli napake in prepričljivo prevzel vodstvo, do konca pa ga ni prehitel nihče več.

Benjamin Savšek je Sloveniji prinesel šesto zlato kolajno na poletnih olimpijskih igrah.

benjamin savšek | Avtor: Anže Malovrh/STA Anže Malovrh/STA

Komentarjev 13
  • Bobby_Armstrong 09:44 27.julij 2021.

    Zdaj bo Google za spletno delo od doma plačeval od 25.000 do 30.000 dolarjev na mesec.Z mojo zadnjo mesečno spletno plačo sem prejel 27483 dolarjev iz računa paypal. Več o tem na tej spletni strani ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 19:42 26.julij 2021.

    Ne razumem kako lahko nekateri čestitkam za osvojeno olimpijsko zlato pripnete 👎. Ta zavidljivost je značilna za slovenceljne

  • wizeman 19:41 26.julij 2021.

    Ta kanu je pa presenetljivo podoben kajaku. Pojma nisem imel, da obstaja disciplina slalom s kajakom, še manj,, da je celo olimpijska...