Šport > Olimpijske igre
14204 ogledov

Kapetan z neverjetnim razkritjem o Dončiću: "Sam je tako želel"

luka dončić Anže Malovrh/STA
Najboljši slovenski košarkar se je izkazal z nesebično gesto.

Luka Dončić bi lahko v zaključku tekme med Slovenijo in Argentino, potem ko so varovanci Aleksandra Sekulića že razrešili vse dvome o zmagovalcu, mirne vesti napadel rekord po številu doseženih točk na olimpijski tekmi, a je mesto na parketu raje prepustil soigralcem. 

luka dončić Sanjski uvod Šport Dončić ni s tega planeta: Slovenci razbili svetovne podprvake!

Dončićeva nesebična poteza je odraz njegovega prepričanja, da individualni dosežki ne morejo in ne smejo biti osrednje vodilo, temveč so vselej podrejeni ekipnemu uspehu. Mladenič je namreč že ničkolikokrat poudaril, da ga na igrišču zanima samo zmaga, da pa to niso zgolj lepe besede, je tokrat dokazal v finišu srečanja z Argentino.

slovenija košarka olimpijske igre tokio 3200% Šport Google ponorel zaradi Dončića

 | Avtor: Anže Malovrh/STA Anže Malovrh/STA
Zmaga Slovenije v zadnjih minutah krstnega nastopa na olimpijskih igrah ni bila ogrožena, zato bi lahko Dončić, ki je imel na računu zavidljivih 48 točk, poskušal napasti rekord Brazilca Oscarja Schmidta, ki je leta 1988 na olimpijski tekmi v Južni Koreji zbral 55 košev. Slovenec bi lahko v lovu na zgodovinski dosežek računal na pomoč soigralcev, a je raje spočil utrujene noge in še drugim ponudil možnost za dokazovanje. 

"Verjetno bi lahko že danes podrl strelski rekord (55 točk, op. a.), ampak je pet minut pred koncem tekme sam iskal menjavo, češ da ima dovolj in da naj priložnost dobijo tudi drugi. Še enkrat je dokazal, da tukaj ni zato, da bi podiral rekorde, ampak mu je pomembno zmagovati. Danes je to pokazal. Imel je možnost premagati Oscarja Schmidta, vendar mislim, da bo imel še dovolj priložnosti," je v pogovoru za RTV Slovenijo takoj po tekmi dejal reprezentančni kapetan Edo Murić.

"Zelo sem vesel, da smo pokazali takšno igro kot v Litvi (kvalifikacije, op. a.). Čez dva dni nas čaka naslednja tekma. Treba se je poveseliti, ampak ne smemo pozabiti, da nas čakata še dve zelo pomembni tekmi. Vsaka bo težka. Ostajamo na trdnih tleh. Vsa čast fantom za današnjo zmago. Upam, da bomo držali takšen nivo igre," je dodal kapetan.

luka dončić | Avtor: Anže Malovrh/STA Anže Malovrh/STA

Komentarjev 4
  • Bobby_Armstrong 09:37 27.julij 2021.

    Zdaj bo Google za spletno delo od doma plačeval od 25.000 do 30.000 dolarjev na mesec.Z mojo zadnjo mesečno spletno plačo sem prejel 27483 dolarjev iz računa paypal. Več o tem na tej spletni strani ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • radovednica 16:15 26.julij 2021.

    In zakaj bi to bilo nekaj dih jemajočega? To je pa ja nekaj običajnega, skoraj nevrednega opombe. Zakaj takšni bombastični naslovi v vašem mediju? A poskušate bolj pritegniti pozornost naivnim?

  • lada 12:09 26.julij 2021.

    Lukec pa Goran sta izvrsten par, ki jima J E drugih mar ! Zelo lepo, da ne misli samo na svojo rit !