Šport > Olimpijske igre
419 ogledov

Kajzerjeva se bo borila za bron

kajzer gjakova Epa
Slovenska judoistka je samo še eno zmago oddaljena od olimpijskega odličja.

Slovenska judoistka Kaja Kajzer ostaja v igri za bronasto odličje v kategoriji do 57 kg, potem ko je v podaljšku repasaža z metom za ipon premagala Izraelko Timno Nelson Levy. Za bron se bo pomerila s poraženko polfinalnega dvoboja med Kanadčanko Jessico Klimkait in Francozinjo Sarah Leonie Cysique.

Po štirih minutah dvoboja si ne Slovenka ne Izraelka ni priborila točke, je pa Kazjerjeva prejela dve kazni, zato ni smela biti preveč pasivna, saj bi tretja kazen pomenila izgubljen dvoboj. Po 5:45 minutah dvoboja je slovenski judoistki, drugi z letošnjega EP, uspel met za ipon, s tem pa se je uvrstila v obračun za bronasto medaljo.

Enaindvajsetletna Ljubljančanka je v današnjem uvodnem krogu premagala Mongolko Sumiyo Dorjsuren, v drugem Tajvanko Chen-Ling Lien, potem pa je v četrtfinalu morala priznati premoč kosovski tekmici Nori Gjakovi, ki je slavila z iponom.

kaja kajzer | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice