Šport
1487 ogledov

Jorgić uspešno preskočil še eno oviro

Darko Jorgić Anže Malovrh/STA
Darko Jorgić se je prebil v osmino finala.

Najuspešnejši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je bil uspešen v tretjem krogu olimpijskega turnirja v Tokiu. Potem ko je bil v prvem krogu kot 18. nosilec prost, je v drugem po drami s 4:3 v nizih izločil Španca Alvara Roblesa, danes pa je bil s 4:2 boljši še od Britanca Liama Pitchforda.

Jorgić je bil v uvodnem krogu prost, v drugem krogu pa je po izjemno dramatičnem 55-minutnem obračunu na kolena položil Španca Alvara Roblesa s 4:3 (2, 10, -5, -9, -5, 13, 8).

V današnjem tretjem krogu je za zmago potreboval 43 minut; od britanskega tekmeca je bil boljši s 4:2 (8, -7, 10, -11, 9, 10).

Naslednji tekmec Hrastničana v osmini finala bo domačin Harimoto Tomokazu.

Že prej je bil v drugem krogu uspešen drugi slovenski predstavnik na namiznoteniškem turnirju Bojan Tokić, ki je s 4:0 (9, 8, 9, 10) premagal Hrvata Tomislava Pucarja. V naslednjem krogu ga čaka četrtopostavljeni nosilec iz Brazilije Hugo Calderano.

bojan tokić Razbil Hrvata Šport Tokić: "To ni bila navadna tekma, celo noč nisem spal"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.