Šport > Olimpijske igre
2340 ogledov

"Naši košarkarji dobesedno krvavijo na parketu!"

Luka Dončić Profimedia
Slovenska košarkarska reprezentanca se je z zmago s 94:70 proti Nemčiji prebila v polfinale OI.

"Vedeli smo, da z Nemci ne bo lahko. A uspelo nam je. Naši košarkarji dobesedno krvavijo na parketu. Ni sebičnosti, ves čas le boj in tekmovalnost. Ponosen sem na to ekipo in na vse, kar nam je uspelo. Igramo kot ekipa in vedno se najde kdo, ki se razigra. Danes je bil to Zoran Dragić, odlično pa nam je steklo tudi v obrambi," je bil po dvoboju z Nemci razumljivo zadovoljen selektor Slovenije Aleksander Sekulić.

Ob Luki Dončiću, ki je tokrat trojni dvojček zgrešil za dve ulovljeni žogi, je bil tokrat v napadu izjemno razpoložen Zoran Dragić, ki je kljub 13. metom le dvakrat zgrešil iz igre. "Nemci so zelo dobri strelci in imajo močno in agresivno obrambo. V drugem polčasu nam je uspelo najti način za zmago, na koncu pa je odločila naša obramba. Vesel sem, da sem bil danes jaz tisti, ki sem ekipi s koši najbolj pomagal, pred tem pa smo dobro zadevali, a nekako se nam ni uspelo odlepiti. A na četrtfinale moramo hitro pozabiti. Čaka nas polfinale, kjer moramo pokazati najboljšo igro na turnirju," pravi Zoki. Na njegovo predstavo je reagiral tudi brat Goran.

Veliko truda v igro v obrambi je tokrat vložil Jaka Blažič, ki je med dvobojem med drugim dobil tudi neprijeten udarec v glavo, a tudi tega je po njegovih besedah z veseljem sprejel, če je bil v dobro ekipe: "Nemci so kakovostna ekipa, a vedeli smo, da če bomo agresivno igrali na obeh koncih, ne bodo zdržali. Ob koncu tretje četrtine se je to zgodilo. Niso bili več natančni pri metu, kar jih je v prvem polčasu držalo skupaj. Zmaga izgleda suverena, a ni bila tako lahka. Tekma je bila zelo nervozna in ne bi si odpustili, če bi jo izgubili, zato je bilo tudi preveč govorjenja na terenu, kar je za nas tudi opozorilo za naprej. Vsi smo pustili na terenu vse. Veseli smo polfinala, nismo pa še rekli zadnje besede tukaj."

Jaka Blažič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ko smo prišli v Tokio, smo si rekli, da se želimo zabavati in igrati kot ekipa. Zato tudi tako dobro igramo. Ne obupamo, borimo se do konca in čakata nas še dve tekmi, v katerih se bodo predstavile najmočnejše države na svetu. Mi bomo sanjali naprej in upali, da nam uspe," pa je izjavil kapetan Edo Murić.

Tudi Nemci so športno priznali poraz. "Skušali smo izolirati Luko Dončića in prav impresivno je, kako so se odzvali kot ekipa. Slovenija ni le dobra, je odlična ekipa. Danes so bili tudi v obrambi močnejši kot sicer. Tudi mi smo lahko z nastopom zadovoljni. Nihče ni od Nemčije pričakoval, da bo sploh igrala v Tokiu in nihče ni pričakoval četrtfinala. Danes ne moremo biti zadovoljni, a ponosen sem na svoje fante," je sicer dvoboj ocenil prvi mož na klopi Nemčije Henrik Rödl.

"Poraz je zelo boleč, saj nismo igrali slabo in smo bili do zadnjega dela blizu. Takrat pa so zadeli dva, tri težke mete, kar je bilo zelo boleče. Mi se potem nismo več vrnili v igro. Nismo igrali slabo, Luko Dončića smo dobro pokrili, a danes so se nato razigrali drugi slovenski košarkarji, " je novo ekipno predstavo Slovenije pohvalil tudi nemški reprezentant Johannes Thiemann.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice