Šport > Olimpijske igre
234 ogledov

"Pohvale so, a ne smemo delati evforije"

luka dončić Profimedia
Slovenske košarkarje v četrtek v dvorani v Saitami čaka drugi nastop na olimpijskem turnirju.

Nasprotniki Slovencev bodo gostitelji Japonci, ki so po oceni vodstva slovenskega tabora zelo neugodni, kljub odlični predstavi na prvi tekmi z Argentino pa selektor Aleksander Sekulić opozarja, da lahko ekipa popravi predvsem določene elemente igre v obrambi.

Slovenija je sicer hit po uvodnem krogu košarkarskega turnirja v Deželi vzhajajočega sonca. Po zmagi s 118:100 nad Argentino svetovna javnost ne more prehvaliti slovenske igre in prvega zvezdnika Luke Dončića.

"Iz tega zdaj ne smemo delati evforije. Z vseh koncev res dobivamo pohvale, a kljub dobri igre je nekaj kritike predvsem na določene trenutke v obrambi, kar moramo popraviti," je na druženju z novinarji v olimpijski vasi dejal Sekulić in opozoril na nekaj lahko prejetih košev in nekaj po nepotrebnem izgubljenih žog.

Škandal Šport Španci zahtevajo diskvalifikacijo slovenskih košarkarjev

Naslednja tekmeca, Japonska in Španija, sta znana, po oceni slovenskega tabora pa nobena od reprezentanc vsaj na medsebojni tekmi ni presenetila s pristopom. "Špance dobro poznamo, o Japoncih pa smo vnaprej zbrali kar nekaj podatkov in ekipi kaj novega nista pokazali."

Ni skrivnost, da so nosilci japonske igre NBA košarkarja Rui Hachimura in Yuta Watanabe ter Američan Gavin Edwards, ki imajo v igri kar precej "proste roke".

luka dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

"Vsi trije so nevarni predvsem v napadu, nekaj slabši pa v obrambi, kjer ostali pomagajo s cono. Omenjeno trojico bo treba ustaviti. So zelo kakovostni in to bo zahtevna naloga. Igrati bomo morali predvsem kot ekipa in preprečiti, da se razigrajo ostali ter da Japonska razvije svojo hitro igro, ki jo krasi," še pravi Sekulić.

"Moramo se osredotočiti sami nase in ostati zbrani. Japonci so lahko nevarni z metom za tri točke. Nikakor pa ne smemo pozabiti na ostale igralce, ne le na oba košarkarja lige NBA, ki sta izjemna, saj so tudi drugi zelo kakovostni," pa opozarja slovenski košarkar iz lige NBA Vlatko Čančar, ki prav tako opozarja na rezerve v slovenski obrambi: "Prejeli smo 100 točk, kar je veliko."

Popravili vtis Šport Američani so se znesli nad nasprotniki

"Igre so se začele po naših željah, kar pa nas ne sme uspavati. Moramo nadaljevati s tem ritmom. Le tako smo lahko na koncu uspešni. Za Japonce vemo, da so zelo vztrajni in da se nikoli ne predajo. Zato ne smemo nikoli popustiti, saj se lahko vrnejo v igro," pa dan pred drugim nastopom dodaja center Žiga Dimec.

V slovenskem taboru vedo, da so favoriti in tudi po drugem nastopu v taboru aktualnih evropskih prvakov računajo na 100-odstotni izkupiček.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice