Šport > Olimpijske igre
5836 ogledov

Američani so se znesli nad nasprotniki

Epa
Ameriški košarkarji so na drugi tekmi olimpijskega turnirja visoko premagali Iran.

Ameriška košarkarska reprezentanca je zanesljivo opravila drugo nalogo v skupinskem delu turnirja na olimpijskih igrah v Tokiu. S 120:66 je v skupini A ugnala iransko izbrano vrsto in zabeležila prvo zmago po uvodnem porazu proti Franciji.

Po uvodni tekmi, ki jo je Francija dobila s 83:76, se je na Američane v domači javnosti usul plaz kritik. Tokrat na parketu dvorane Saitama niso imeli težav z azijskim predstavnikom. Že do polčasa so si prvi favoriti za zlato kolajno nabrali 30 točk naskoka, nato pa do konca srečanja le še povečevali prednost.

 | Avtor: Epa Epa
Najbolj se je pri branilcih naslova olimpijskih prvakov izkazal Damian Lillard z 21 točkami v 20 minutah, selektor Gregg Popovich pa je minute razdelil na vse svoje varovance, tako da je dvomestno število točk doseglo še pet košarkarjev.

Eden od teh je prvi zvezdnik moštva Kevin Durant, ki pa še naprej čaka na rekord po številu doseženih točk na olimpijskih igrah za ameriško izbrano vrsto. Na prvih dveh tekmah v Tokiu je dosegel po deset točk in s skupaj 331 točkami zaostaja za Carmelom Anthonyjem (336 točk).

Danes bodo na parket stopile reprezentance v skupinah A in B. Na prvi tekmi današnjega sporeda je Nemčija v okviru skupine B premagala Nigerijo z 99:92.

Slovenska izbrana vrsta bo dejavna v četrtek v skupini C. Varovanci Aleksandra Sekulića se bodo ob 6.40 po srednjeevropskem času pomerili z domačini Japonci. Ti so prvo tekmo proti Španiji izgubili s 77:88, medtem ko je Slovenija na krilih izjemnega Luke Dončića (48 točk) ugnala Argentino s 118:100. Druga tekma slovenske skupine, med Španijo in Argentino, bo v četrtek ob 14. uri.

Komentarjev 1
  • marialorca 11:43 28.julij 2021.

    120:66 .... Brezvezno nabijanje ega. Kaj ne zmorejo TO NAREDITI z dvakrat toliko koši, kot jih doseže tekmec. Morda ČEHI ne, a "mero" jim lahko vzamejo Nemci ali Italijani. BOGDAJ, da jim uspe finale proti LUKI&pubecom.

Sorodne novice