Šport > Olimpijske igre
694 ogledov

Kauzer nadaljuje obrambo olimpijskega srebra

peter kauzer Profimedia
Slovenski kajakaš se je z 11. časom kvalifikacij uvrstil v polfinale slaloma na divjih vodah.

Slovenski kajakaš Peter Kauzer je bil v kvalifikacijah slaloma na divjih vodah na olimpijskih igrah v Tokiu, kjer brani srebro izpred petih let v Rio de Janeiru, enajsti. S tem se je uvrstil v polfinale, ki bo tako kot finale v petek, 30. julija.

Kauzer je bil v kajakaškem centru Kasai četrti v prvi vožnji četrti. Brez kazenskih točk je za najhitrejšim, Italijanom Giovannijem de Gennarom, zaostal 2,12 sekunde.

Hrastničan je bil v drugi vožnji zadnji, 23., 15,50 sekunde je bil z dvema dotikoma za najhitrejšim, Nemcem Hannesom Aignerjem. Ta je imel skupno najboljši čas kvalifikacij, Kauzer je bil s svojo najboljšo vožnjo dve sekundi in devet desetink počasnejši. Drugi skupno je bil de Gennaro (+0,51), tretji pa Avstralec Lucien Delfour (+0,96).

Slovenska kanuistka Alja Kozorog je pred tem tudi uspešno opravila kvalifikacije. Potem ko je imela v prvi vožnji 15. dosežek, je bila v drugo sedma in se s skupno osmim dosežkom brez težav prebila v polfinale. Ta bo na sporedu v četrtek, ko bo ob 8.55 tudi že boj za odličja.

peter kauzer | Avtor: Anže Malovrh/STA Anže Malovrh/STA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice