Šport > Olimpijske igre
2341 ogledov

Trajković le za točko ob kolajno

Ivan Trajković Anže Malovrh/STA
Slovenski borec se je boril za bron, a bil za las prekratek.

Slovenski borec Ivan Trajković je na olimpijskih igrah v Tokiu uspešno začel nastope v taekwondoju v prilagojeni težki kategoriji nad 80 kg. Potem ko je na igrah v Londonu 2012 izgubil uvodni dvoboj, je danes 29-letnik iz Slovenske Bistrice na uvodu zanesljivo s 26:5 premagal Anthonyja Mylanna Obama iz Gabona. Ker je bila razlika višja od 20 točk, je bil dvoboj prekinjen.

Trajkovića je v četrtfinalu nato zaustavil svetovni prvak Rus Vladislav Larin. Ta je zaostajal le pri 0:1, nato pa bil prepričljivo boljši od Slovenca. Larin je povedel že v prvi polovici prve tretjine, v kateri je Trajkoviću zadal tudi dva udarca v glavo za tri točke, nato pa jo končal s 7:2. Prevlado je svetovni prvak iz Manchestra 2019 ohranjal vse do konca boja, v drugi tretjini je povečal prednost na 12:2, tekma pa se je končala z izidom 16:3 v njegovo korist.

A ker se je ruski tekmovalec prebil v finale, Kitajca Hongyija Suna je premagal s 30:3, se je Trajković skozi repesaž še lahko boril za bronasto kolajno. Njegov tekmec je bil Pita Taufatofua iz Tonga. Dvoboj je bil končan že po dveh rundah, saj je slovenski borec povedel z 22:1.

Od brona ga je ločil le borec iz domovine taekwondoja, Južnokorejec Kyo Don In. Ta je po prvih dveh rundah povedel s 4:0, a se je Slovenec uspel približati na točko zaostanka, na koncu pa je izgubil s 4:5. V zadnji rundi je zaradi padca prejel tudi kazensko točko. Od kolajne je Trajkovića tako ločil le en uspešen udarec z nogo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice