Šport > Olimpijske igre
1814 ogledov

"Luka Dončić je najboljši košarkar na svetu"

Profimedia
Selektor argentinske reprezentance se je po porazu proti Sloveniji poklonil slovenskemu čudežnemu dečku.

"Težko je analizirati tekmo, na kateri je tako dominiral en igralec - Luka Dončić. Skušali smo ga ustaviti, odrezati od žoge in tudi od ekipe, saj smo vedeli, da bo dosegel svoje točke. A na vsako našo obrambo je znal odgovoriti. V nekaj minutah je dosegel 15 točk, spremenili smo obrambo, menjali igralce, a ni nam uspelo. Prisilil nas je, da nismo igrali svoje igre. V analizi zato lahko rečem le: Luka Dončić je najboljši košarkar na svetu," je po porazu proti Sloveniji  dejal selektor Argentine Sergio Hernandez.

luka dončić Globok priklon Šport Kapetan z neverjetnim razkritjem o Dončiću: "Sam je tako želel"

Podorno je po tekmi, na kateri so Slovenci v nekem trenutku vodili tudi za 30 točk, razmišljal eden izmed glavnih adutov poražene ekipe Facundo Campazzo. "Selektor je povedal vse. Igrali smo v ritmu Luke Dončića. Karkoli smo poskušali, na vse je našel odgovor. Ko smo še bolj pritisnili nanj, pa je razigral soigralce. Na naslednjih tekmah bomo prikazali boljšo igro," je dejal.

luka dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Selektor slovenske izbrane vrste Aleksander Sekulić je bil kljub občasnih padcem v igri zadovoljen s predstavo varovancev: "To je bila za nas prva olimpijska tekma, zato je bilo tudi veliko emocij. Igrali smo svojo igro, predvsem v napadu smo bili zelo učinkoviti, saj smo dosegli 118 točk in imeli smo izrednega Luko Dončića. Za nekaj minut smo na koncu sicer izgubili fokus, a to je bila zelo dobra tekma in lahko smo zelo zadovoljni."

luka dončić Sanjski uvod Šport Dončić ni s tega planeta: Slovenci razbili svetovne podprvake!

"Argentina je zelo kakovostna ekipa, bilo je težko, saj je igrala zelo dobro v obrambi. A nanje smo se dobro pripravili in odigrali smo izredno dobro tekmo. V obrambi smo bili čvrsti, v napadu nam je igra stekla. Sicer pa je za nami prva olimpijska tekma, visoka zmaga in občutki so prav posebni."

Luka Dončić

Prepelič: To je zgodovinski dan

"To je zgodovinski dan za slovensko košarko. Kar pa se tiče same tekme ... Proti Argentini, svetovnim podprvakom, ki imajo izreden karakter, doseči 118 točk ni mačji kašelj. To je ekipa, ki se nikoli ne preda. Nas to ni presenetilo. V ekipi smo prijatelji, kot bratje. Verjamemo drug v drugega in si krijemo hrbet. Gremo iz napada v napad in iz obrambe v obrambo, tako razlika pride sama od sebe," je povedal drugi najboljši strelec slovenske reprezentance (22 točk).

Zoran Dragić je zmago komentiral takole: "Mislim, da smo res neverjetno začeli tekmo in pokazali svojo moč. Kar smo kazali v kvalifikacijah v Litvi, smo prenesli sem. In res je dobro, da smo začeli z zmago. Ko pa imaš v ekipi Luko Dončića, je možno vse. Imamo enega najboljših košarkarjev na svetu, kar je danes spet dokazal, mi pa vemo, kako igrati z njim, kako ga dopolnjevati. Pa tudi brez njega se znajdemo, ko ga ni na parketu. Imamo dobro ekipo in s tako energijo moramo nadaljevati."

slovenija košarka olimpijske igre tokio 3200% Šport Google ponorel zaradi Dončića

Vtise je strnil tudi Jaka Blažič: "Premagali smo veliko reprezentanco z veliko izkušnjami in potrdili, da nas lahko uvrščajo tudi med favorite na turnirju. V tekmo smo šli z enakim pristopom kot v Kaunasu, kar se nam je obrestovalo tam in tudi danes. Uspelo nam je nevtralizirati njihove branilce, v napadu pa smo imeli Luko Dončića, ki je prikazal eno najboljših predstav v zgodovini iger. Nadaljevali bomo s takimi predstavami, v obrambi lahko še kaj izboljšamo, potem pa bomo videli. Predvsem je pomembno, da je kemija med nami izredna, in da drug drugemu krijemo hrbet, ko na terenu pride do napake. To je naš recept."

Komentarjev 1
  • Bobby_Armstrong 09:44 27.julij 2021.

    Zdaj bo Google za spletno delo od doma plačeval od 25.000 do 30.000 dolarjev na mesec.Z mojo zadnjo mesečno spletno plačo sem prejel 27483 dolarjev iz računa paypal. Več o tem na tej spletni strani ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice