Šport > Olimpijske igre
560 ogledov

"Hudo je, a gremo naprej"

Eva Terčelj Anže Malovrh/STA
Slovenska kajakašica se ni uvrstila med finalistke.

Slovenska kajakašica Eva Terčelj je na olimpijski progi v Tokiu ostala brez boja za odličja. Ljubljančanka se je namreč pri 16. vratcih znašla v težavah in jih izpustila, zaradi česar je prejela pribitek 50 sekund in polfinale končala na zadnjem, 24. mestu (+56,63).

Terčeljeva, svetovna prvakinja iz leta 2019, se je sicer v polfinale slaloma na divjih vodah uvrstila z 11. časom kvalifikacij.

Polfinale je sicer dobro začela, potem pa se je pri 16. vratcih znašla v težavah. Da ni šla pravilno čez protitočna vratca, je izvedela šele pozneje v cilju. Sodniki so ocenili, da s telesom ni pravilno šla skozi protitočna vratca. Slovenka je edina med polfinalistkami izpustila vratca, končni izidi pa so pokazali, da tudi brez kazni njen čas ne bi zadoščal za finale.

"Zgodila se mi je napaka. Mislila sem, da sem samo izgubila čas, zato sem nadaljevala, kot da pribitka 50 sekund ni bilo. Pribitek je bil mejen, a sodniki so pač videli, da ni bilo vse čisto. Razočarana sem, a svet se zaradi tega ne bo ustavil. Take stvari se dogajajo, a meni so se v skrajno neprimernem trenutku. Priložnost sem zamudila, a bodo nove," je dejala Terčeljeva, ki pa si vendarle ničesar ne očita. "Mislim, da sem storila vse, kar je v moji moči, nič ne bi spreminjala. Iz tega se bom morala kaj naučiti, da bo drugič bolje. Hudo je, a gremo naprej," je bila razočarana Ljubljančanka.

V kvalifikacijah je bila najhitrejša Avstralka Jessica Fox, prva zvezdnica tega športa, ki je kljub enemu dotiku drugo Slovakinjo Eliško Mintalovo, ki je s progo opravila brez dotika, prehitela za 1,33 sekunde.

V ponedeljek je na tokijskih brzicah Sloveniji v kajaku zlato medaljo priveslal Benjamin Savšek.

Komentarjev 1
  • Bobby_Armstrong 09:34 27.julij 2021.

    Zdaj bo Google za spletno delo od doma plačeval od 25.000 do 30.000 dolarjev na mesec.Z mojo zadnjo mesečno spletno plačo sem prejel 27483 dolarjev iz računa paypal. Več o tem na tej spletni strani ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice