Šport > Olimpijske igre
96734 ogledov

Španci zahtevajo diskvalifikacijo slovenskih košarkarjev

Reševalni pas/Twitter
Španska košarkarica Cristina Ouvina je z objavo kontroverzne vsebine nehote povzročila velike preglavice slovenski košarkarski reprezentanci.

Slovenski košarkarji so se po zmagi nad Argentino nepričakovano znašli v središču olimpijskega škandala, ker naj bi med rajanjem v garderobi kršili protikoronska določila.

Slovenski "zabavi" v olimpijski vasici je prisostvovala španska košarkarica Cristina Ouvina, ki je nekaj utrinkov delila na družbenih omrežjih.

Posnetki, na katerih slovenski košarkarji igrajo poker in kadijo šišo, na mizi pa so vidne steklenice alkohola, so se kot požar razširile po spletu.

Čeprav je Španka objavo kmalu zatem izbrisala, je bila škoda že narejena.

luka dončić | Avtor: Profimedia Profimedia
Španski mediji so se na široko razpisali o škandaloznem vedenju slovenskih košarkarjev in domevnih kršitvah zdravstvenih določil, kot sta na primer nenošenje zaščitnih mask in druženje z igralci drugih ekip.

Na zabavi naj bi bil namreč prisoten tudi član Minnesote Timberwolves Juancho Hernangómez, ki od svoje ekipe ni dobil dovoljenja za nastop na OI.

Nekateri španski novinarji so ob tem Mednarodni olimpijski komite (Mok) celo pozivali k izključitvi slovenske reprezentance s turnirja.  Španija se bo za konec skupinskega dela v nedeljo pomerila prav s Slovenijo.

Zanimivo je predvsem dejstvo, da je bil posnetek objavljen prav na dan, kot so na prizorišču OI potrdili 2848 novih okužb s koronavirusom, zaradi česar se poraja sum, da je želel nekdo namerno diskreditirati in očrniti ugled slovenskih košarkarjev, ki sodeč po dominatni predstavi na uvodni tekmi z Argentino sodijo v ožji krog kandidatov za odličja.

"Stvari so malo pretirane," je pozive španskih medijev za 24ur Zvečer komentiral oče prvega zvezdnika slovenske reprezentance Saša Dončić. "Moram priznati, da fotografij nisem videl, sem se pa pogovarjal z ljudmi iz košarkarske zveze. Sploh ne verjamem, da so bile kakršnekoli zabave, ker vsi vemo, kako strog je red v olimpijski vasi."

O možnosti izključitve slovenskih košarkarjev je Dončić dejal: "Mislim, da je to misija nemogoče. To je samo še en dokaz, da se poskuša z manjšimi provokacijami zmotiti koncentracijo igralcev in celotnega vodstva, toda mislim, da so dosegli ravno nasprotni učinek. Verjamem, da bodo naši fantje to znali izkoristiti v svoj prid. Prepričan sem, da bo tako. Kdo je boljši, naši fantje dokazujejo na igrišču, ne pa v rumenem tisku ali na družbenih omrežjih."

saša dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Cristina Ouvina | Avtor: Profimedia Profimedia
Španska košarkarica, ki je sporne posnetke lansirala v javnost, se je za nespametno potezo opravičila in zatrdila, da nikakor ni imela namena škodovati slovenski reprezentanci.

"Opravičujem se vsem, ki so jih moje fotografije kakorkoli prizadele. Še zlasti se opravičujem slovenski delegaciji, kateri se bom, če bo to potrebno, opravičevala znova in znova. Naredila sem napako, ko sem na spletu delila del moje olimpijske izkušnje, ob tem pa bi rada poudarila, da se v Tokiu vsi dobro zavedamo situacije s pandemijo in nimamo stikov z nikomer izven mehurčka v olimpijski vasici," je sporočila.

Komentarjev 17
  • Jacqueline_Hall 09:58 29.julij 2021.

    Zdaj bo Google za spletno delo od doma plačeval od 25.000 do 30.000 dolarjev na mesec.Z mojo zadnjo mesečno spletno plačo sem prejel 27483 dolarjev iz računa paypal. Več o tem na tej spletni strani ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • duc1 18:36 28.julij 2021.

    Upam,da je bila v garderobi na vseh štirih.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 18:08 28.julij 2021.

    Kaj pa je sploh počela tam? Naj zmaga najboljši na igrišču ne pa s pomočjo zakulisnih igric. Fantje držim pesti za dobro uvrstitev.

Sorodne novice