Šport > Olimpijske igre
10144 ogledov

Roglič razkril, kaj mu je rojilo po glavi med dirko

Epa
"Trdo delo je poplačano," pravi kolesarski as Primož Roglič, ki je Sloveniji priboril drugo zlato kolajno na letošnjih igrah v Tokiu.

Slovenski kolesar Primož Roglič, ki si je v današnji vožnji na čas na olimpijskih igrah v okolici dirkališča Fuji prikolesaril zlato odličje, je po zmagi dejal, da bo to za vedno ostalo zapisano v njegovi karieri. 

Roglič je v vožnji pri prvem vmesnem času med vsemi zabeležil drugi najboljši čas, do konca dirke pa ga ni uspelo prehiteti nikomur. Drugo mesto je na koncu osvojil Nizozemec Tom Dumoulin, tretji pa je bil Avstralec Rohan Dennis.

 | Avtor: Epa Epa
"To sezono sem vlagal mnogo mnogo več fokusa v kronometer. Tole danes je super lepa nagrada. Predvsem želim uživati v tej medalji, za vedno bo zapisana, za vedno mi bo ostala," je po današnjem tekmovanju dejal Roglič, ki pogled usmerja že v nove izzive.

Na vprašanje, ali mu več pomeni olimpijsko zlato ali bi mu zmaga na Touru, je odvrnil, da nikoli ni pravično ocenjevati, kaj je več in kaj je manj. "Zame je v tem trenutku neverjetno in res želim uživati v tej zlati medalji," je dejal dvakratni zmagovalec Vuelte.

Med igranjem slovenske himne ob podelitvi najžlahtnejšega olimpijskega odličja je Roglič razmišljal predvsem o vsem odrekanju za ta uspeh. "No, to mi je šlo po glavi že vmes, med samo vožnjo, ker mi je končno šlo. Fino je bilo, ker me ni bolelo vse nepotrebno in sem res končno tudi jaz nekaj dosegel oziroma dobil," je dejal.

Na sobotni cestni dirki, po kateri je z bronastim odličjem slavil Tadej Pogačar, je imel namreč Roglič nekaj težav, ki so bile tudi posledice padca na dirki po Franciji. Ta izkušnja je bila zanj boleča, a kot je dejal danes, je po drugi strani v kolesarstvu ogromno dirk, tako da lahko vedno gledaš proti novim ciljem. Dodal je, da se to sicer sliši preprosto, a realnost je bila taka, da še teden dni pred odhodom na Japonsko ni bil prepričan, ali bo nastopil na olimpijskih igrah.

 | Avtor: Epa Epa

Priznal je tudi, da je imel predvsem na cestni dirki nekaj zdravstvenih težav, ki jih doma ni imel in jih niso predvidevali. Če bi vedel, da se bo to zgodilo, mogoče celo ne bi prišel na OI. V Tokiu pa je prišel z miselnostjo oziroma upanjem, da lahko da vse od sebe in doseže dober rezultat.

Spregovoril je tudi o rivalstvu s Pogačarjem: "Vedno ko dirkava, vsak hoče zmagati. Tu zdaj ni nobene velike skrivnosti. Ko smo skupaj, pa moramo tudi skupaj potem narediti čim boljši rezultat."

Slovenija pred letošnjim igrami v kolesarstvu še ni imela kolajne, tokrat pa je na dveh cestnih preizkušnjah vknjižila dve, po zaslugi dvakratnega zmagovalca Vuelte tudi najžlahtnejšo.

primož roglič | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 3
  • Yanez 15:17 28.julij 2021.

    Trenutno je olimpijsko kolesarsko zlato vredno za pet osvojenih tourov, ker že pet let ni bilo olimpijade. Prihodnje olimpijsko zlato pa bo le še za tri toure. Tudi zato ni nobene dileme, kaj je več vredno...

  • Michelle_Smith 15:12 28.julij 2021.

    Zdaj bo Google za spletno delo od doma plačeval od 25.000 do 30.000 dolarjev na mesec.Z mojo zadnjo mesečno spletno plačo sem prejel 27483 dolarjev iz računa paypal. Več o tem na tej spletni strani ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • jakec1575 15:05 28.julij 2021.

    Kaksno glupo vprasanje ali mu vec pomeni zlato ali tour. Na dan ko je najboljsi olimpijec. Tako debilno vprasanje lahko postavi samo zabit clovek. Nekaj jih je med slovenskimi novinarji. Tudi tujimi.

Sorodne novice