Šport > Olimpijske igre
32521 ogledov

Roglič ni bil "pri sebi": tudi v cilju pritiskal kot nor

Epa
Primož Roglič na poti do olimpijskega zlata ni želel prav ničesar prepustiti naključju.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je zasluženo postal veliki junak olimpijskega kronometra. Enaintridesetletnik, čigar nastop je bil zaradi težav z zdravjem na cestni preizkušnji pod velikim vprašajem, je uprizoril fantastično vožnjo in svojega najbližjega zasledovalca, moštvenega kolega Toma Dumoulina, premagal za več kot minuto.

primož roglič Vstal iz pepela Šport Roglič od velikega osmoljenca do olimpijskega prvaka

 | Avtor: Epa Epa

Kolesarji so morali na 44,2 kilometra dolgi razgibani preizkušnji odpeljati dva kroga, Roglič pa je bil očitno pripravljen odpeljati še kakšnega.

Zasavec je bil v zaključku dirke povsem v svojem svetu in tako zelo osredotočen na uresničitev zastavljenega cilja, da je po prečkaju ciljne črte še naprej pritiskal na vso moč, očitno nevedoč, da je naloga opravljena.

Novopečeni olimpijski prvak je nadaljeval z vožnjo v visokem ritmu, dokler ga niso ustavili nekaj 100 metrov po koncu preizkušnje. 

Posrečen prizor je nemudoma postal spletni hit. "Nihče ne more ustaviti Rogliča. Niti ciljna črta," se je glasil eden od zapisov na twitterju.

Tudi slovenski junak dneva je bil v cilju kar malce presenečen. "Res je, nihče mi ni nič rekel po radijski zvezi. Dosti podobno je vse videti v zaključku. Rekel sem si sicer, 'to je to', ko sem s kolesom prečkal črto. Ampak nihče mi ni nič rekel, tudi nikogar ni bilo tam blizu. Vprašal sem se, 'pišuka, moram še malo dlje iti?'. Je pa bilo še toliko moči oziroma sem imel dovolj 'šusa', da me je v tem delu še odneslo naprej," je simpatično za RTV Slovenija dejal dobitnik zlate kolajne.

Komentarjev 7
  • malarin 21:46 28.julij 2021.

    Gospod heroj Promož Roglič, moj besedni zaklad je preskromen, da se ti zahvalim za tvojo perfekcijo ! ! !

  • Michelle_Smith 15:13 28.julij 2021.

    Zdaj bo Google za spletno delo od doma plačeval od 25.000 do 30.000 dolarjev na mesec.Z mojo zadnjo mesečno spletno plačo sem prejel 27483 dolarjev iz računa paypal. Več o tem na tej spletni strani ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • munja 14:40 28.julij 2021.

    Nikogar od športnikov ne podcenjujem, ker če hočeš doseči vrhunski rezultat, je to garanje in garanje in zelo se veselim vsake medalje, ampak tvoja Primož, je pa glede na vso smolo, ki si jo imel, res več kot zaslužena. Bravo ...prikaži več in vse čestitke za tvoj izjemen dosežek.

Sorodne novice