Šport > Olimpijske igre
13369 ogledov

Francozi spoštljivo o "mogočni Sloveniji"

Slovenija Nemčija Tokio 2020 Reševalni pas/Twitter
Zmagovalec polfinalnega obračuna med doslej še neporaženima reprezentancama Slovenije in Francije si bo zagotovil najmanj srebrno medaljo na OI v Tokiu.

Tako Slovenija kot Francija sta na olimpijskem turnirju v deželi vzhajajočega sonca doslej nanizali štiri zaporedne zmage in se tako uvrstili v polfinale.

slovenija košarka Trenutek resnice Šport Slovenci na misiji: razbiti mit o francoski nepremagljivosti

Eden od zmagovitih nizov se bo končal v četrtek, ko se bosta reprezentanci ob 13. uri pomerili v polfinalu OI. V francoskem taboru prihajajoči obračun s Slovenijo označujejo za "tekmo kariere".

"Uvrstitev med najboljše štiri reprezentance v takšni konkurenci nam je v veliko zadoščenje," je po zmagi nad Italijo dejal francoski selektor Vincent Collet. "Z rezultatom smo zelo zadovoljni, a zdaj smo postali pohlepni in si želimo še korak dlje, četudi nam nasproti stoji mogočna Slovenija z Lukom Dončićem na čelu," je dodal.

Vincent Collet | Avtor: Epa Epa
"Tekma z Italijo nam je služila kot dobra priprava na obračun s Slovenijo, saj imata reprezentanci številne podobnosti. Predvsem si bodo želeli naše visoke igralce zvabiti stran od obroča. To bo eden ključnih elementov, vendar bo težko, saj ima Slovenija izjemnega organizatorja igre. Pri tem ne gre zanemariti drugih igralcev. Zoran Dragić, Jaka Blažič, Vlatko Čančar so lahko pravi ostrostrelci. Poiskati moramo pravo ravnotežje. Dončiću ne smemo dovoliti 50 točk, vendar pri tem ne smemo žrtvovati preveč," je strategijo opisal Collet.

edo murić Spet ponočevali Šport Kapetan vtrl sol na rano Špancev: "Po zmagi smo ..."

"Zame in za igralce je to tekma kariere. Olimpijske igre so največje košarkarsko tekmovanje na svetu. Imam 58 let. Iz otroštva se spominjam tekem z olimpijskih iger leta 1972 v Münchnu, kjer je Aleksandr Belov dosegel zmagoviti koš proti ZDA. Takrat sem imel devet let. Sanjal sem o tem, da bi nekoč igral v finalu olimpijskih iger. Zdaj smo tukaj. Pred nami sta dve tekmi. Ena od njiju - finale ali tekma za tretje mesto - bo največja v naših karierah," meni selektor galskih petelinov.

Francija je dvakratni olimpijski podprvak v košarki (1948, 2000).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.