Magazin > VIP
28766 ogledov

Tako RTV zagovarja "moško" komentiranje Andreja Stareta na OI

Andrej Stare Profimedia

Peter Kavčič in Andrej Stare sta v ponedeljek komentirala tek žensk na olimpijskih igrah in se pri tem malce spozabila ter si pri nekaterih zapravila "adute". Takole sta komentirala Norvežanko:

Kavčič: Očitno je uspela prepričati sodnika. Morda je našla kak razlog, da je prekinila.
Stare: S svojo gracioznostjo, morda.
Kavčič: Ja, adute ima na tem področju. Je treba priznati.
Stare: Ti, ki si strokovnjak na tem področju, vsekakor veš.
Kavčič: Moški kot moški, pač.

Tviteraši njunega "moškega" pogovora niso preslišali in ga ostro obsodili, pravijo, da takšno komentiranje "ne spada v leto 2021, še v leto 1990 ne" in da komentirata "kot dva brata za šankom". 

Tako pa Stareta za zurnal24.si zagovarja TV Slovenija, ki priznava, da nekatere njegove besede niso najbolj posrečene.

"Andrej Stare je komentator z dolgoletnimi izkušnjami, ki ima zelo prepoznaven slog komentiranja športnih dogodkov in je med številnimi našimi gledalci priljubljen. Njegov način komentiranja pogosto naleti na zelo različne odzive, seveda tudi kritične. Pri komentiranju vsebin v živo je možno, da so prav zaradi dinamike, nepredvidljivosti in čustvenih reakcij besede izrečene na način, ki ni najbolj posrečen," je sporočila njihova PR služba, ki zagotavlja, da svoje komentatorje izbira skrbno: "Na TV Slovenija skrbno izbiramo ekipe, ki pokrivajo športne dogodke, sploh največje in najbolj zahtevne, kakršne so nedvomno olimpijske igre, s tehtnim premislekom pa so izbrani tudi komentatorji. Izredno dobri podatki o gledanosti olimpijskega dogajanja kažejo ogromno zanimanje gledalcev za vsebine, ki jih te dni pripravlja športno uredništvo TV SLO – v okviru olimpijskih iger bo samo na Televiziji Slovenija pripravljenih približno 250 ur premiernega programa in posnetkov."

Komentarjev 43
  • denza 21:19 06.avgust 2021.

    Stare je car za vse nas. Glede spornega komentarja* TO SO SAMO VAŠE DOMNEVE*(po grosupeljsko)

  • luka65 17:48 05.avgust 2021.

    RTV in VAL 202 paraziti potujejo na naše stroške, dobivajo dnevnice in ne delajo nič, saj jim nihče nič ne more, ker so javni usužbenci. "Pogrešam" LGBT kraljico Galunića, plagiatorico Mavčevo in madam Molkovo, še tri ultra zajedalce davkoplačevalcev. V ...prikaži več Tokyo jih je šla cela čreda, skupaj z nekim Bakićem, ki niti ni športni novinar, da ne omenjam kvazi novinark, ki nimajo pojma o športu in tam le zadovoljujejo šefe! Pijanec zapiti Stare pa ni vreden besede, grezničar zapito-parazitski!

  • Avatar Leon
    Leon 17:23 05.avgust 2021.

    To kar zagovarja RTVS je mačizem in je enako za kar so obsodili Janšo za Twitt o presstitutkah ,kar so vsi obsodili .

Sorodne novice