Magazin > Film & Glasba & TV
16976 ogledov

Konec oddaje Slovenski pozdrav: Blaž Švab pravi eno, RTV drugo

Darja Gajšek, Blaž Švab Žiga Culiberg / RTV SLO
Kaj je botrovalo odločitvi, da končajo predvajanje priljubljene oddaje?

Gledalce je presenetila nedavna novica, da se priljubljena narodno zabavna-oddaja Slovenski pozdrav poslavlja z še zadnjo poslovilno sezono. Njen voditelj in ustvarjalec Blaž Švab je med drugim povedal: "Začutil sem, da je te zgodbe dovolj, da je enkrat treba reči zadnjo, da je navsezadnje čas za nove projekte." A očitno ni bil le Blaž tisti, ki je imel dovolj. RTV Slovenija namreč odgovarja, da je bila to uredniška odločitev.

"Od prve oddaje Slovenski pozdrav je minilo sedem let oziroma 14 sezon. V tem obdobju je bilo posnetih 200 oddaj, šest festivalov Slovenska polka in valček, pet Silvestrskih pozdravov. Oddaja Slovenski pozdrav je od aktualnih oddaj Razvedrilnega programa TV Slovenija pravzaprav najdlje na sporedu in vsaki oddaj se čas enkrat izteče. V Razvedrilnem programu, kjer imajo dolgoletne izkušnje s pripravljanjem takšnih oddaj - od Zoom-a do oddaje Spet doma in podobnih - so ocenili, da je čas za novo glasbeno-razvedrilno oddajo, v kateri bodo predstavljene vse zvrsti slovenske popularne glasbe, ne zgolj narodno-zabavna. Gledalci si od marca prihodnje leto ob petkih zvečer na TV SLO 1 lahko obetajo dobro zabavo, veliko glasbe, pozitivne energije, ščepec, dva, tri humorja, pa tudi nekaj tekmovalnosti," pravijo na TV Slovenija. 

Kljub temu da se oddaja poslavlja, pa to ne pomeni nujno, da se poslavljata tudi priljubljena voditelja Blaž Švab in Darja Gajšek. "Odločitve o tem, ali bosta Blaž Švab in Darja Gajšek tudi v prihodnje sodelovala z RTV Slovenija, v Razvedrilnim programu še niso sprejeli, se pa o tej možnosti pogovarjajo," še dodajajo na TV Slovenija. 

Komentarjev 12
  • Snežinko 20:28 15.oktober 2020.

    Da bi pa povedali po pravici pa nimajo jajc, ane? Verbotnova sta jih (končno) z=bala in so jo, kot kaže, MORALI ukiniti, saj so jima ukradli koncept in to sta tudi uspešno dokazala na sodišču.

  • Korona0 19:45 15.oktober 2020.

    Končno! Bolje gledat stare vesterne iz zgodovine kot te oslarije osladne...

  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 15:27 15.oktober 2020.

    Hvala ku*cu,da je to mračno obdobje za nami... . Švabu bi morali dati kazen zaradi kršenja odloka o covidu(guslanje na "koncertih),v višini 50.000Eur.Darji tudi 20.000Eur, ker se afna.

Sorodne novice