Slovenija
4457 ogledov

Kriminalisti že obiskali RTV in iskali posnetek

Novice: Janša prehitel Goloba, to želi storiti - RTV Anže Petkovšek RTV Slovenija
Kriminalisti NPU so dan po tem, ko so v oddaji Tarča razkrili nekatere dokumente o domnevnem vmešavanju predstavnikov ministrstva za gospodarstvo in drugih v posle za dobavo mask in ventilatorjev, obiskali RTV Slovenija.

Pozno popoldne so kriminalisti gradivo za predkazenski postopek iskali v prostorih televizije. Najprej so se pogovorili z vodstvom, nato pa odnesli tudi nekaj gradiva, je poročala TVS. "Oddaja Tarča je torej sprožila predkazenski postopek. Kriminalisti zbirajo dokaze in danes so se ustavili tudi na Radioteleviziji Slovenija. Pogovor je bil korekten, zanimal pa jih je posnetek pogovora med Antonom Zakrajškom in ministrom Počivalškom," je za TVS povedala odgovorna urednica informativnega programa Manica Janežič Ambrožič.

Kriminalisti NPU so po poročanju Televizije Slovenija (TVS) popoldne že zaslišali uslužbenca blagovnih rezerv Ivana Galeta, ki je v četrtek za oddajo Tarčo med drugim opisal pritiske, ki so jih na uslužbence zavoda izvajali predvsem posamezniki iz kroga gospodarskega ministrstva. TVS je sicer poročala, da so Galetu takoj po pogovoru zagotovili policijsko varovanje, vendar so na NPU to za STA zanikali. "Potrdimo vam lahko le, da v predkazenskem postopku NPU, ki preiskuje primere domnevnih nepravilnosti pri nabavah zaščitne opreme, nobena fizična oseba ni varovana," so dodali.

Na razkritja v oddaji Tarča se je danes odzval minister Zdravko Počivalšek, ki je dejal, da gre za režiran in politično motiviran lov na njegovo glavo. Počivalšek, ki je predstavil časovnico dogajanja, je dejal, da je bil za podpis pogodb odgovoren zavod za blagovne rezerve, ki mora to odgovornost sprejeti. 

V oddaji Tarča so sicer med drugim razkrili tudi, da je bil v nabavo zaščitne opreme vpleten Lojze Peterle, ki je danes pojasnil svojo plat zgodbe.

Marjan Podobnik (SLS) je potrdil, da je posredoval za angažiranje podjetja Dobnik Trade pri dobavi mask in da je "zelo povzdignil glas" v pogovoru z Antonom Zakrajškom. "To sem storil zaradi skrajne ogorčenosti, ker je zaradi zavlačevanja njegovih podrejenih prišlo do enomesečnega zamika pri dostavi kakovostnih mask po najugodnejši ceni," je dodal. 

Na očitke so se odzvali tudi v družbi Geneplanet. Poudarili so, da so bili izbrani zato, ker so v zadovoljivem roku zmožni zagotoviti ustrezno kakovostno in zadostno količino opreme. Enako opremo dobavljajo tudi v druge države, so zatrdili.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • fasader56 16:57 25.april 2020.

    Žalostno je,da niti žvižgati ne smeš v tej državi.........

  • tudbognasvečnereši 09:31 25.april 2020.

    Halo komunajzarji, a upate vprašat čefurinkota o kvaliteti njegovih mask.Seveda, ne smete, idioti.

  • astibo8020 02:36 25.april 2020.

    Vsi smo jasno in glasno slišali kaj se je dogajalo in noben izgovor ni opravičilo. Žal je pa pri nas zakonodaja tako narejena , da moraš lopovu povedat kje ga boš čakal , da se lahko organizira , drugače nič ne velja.