Slovenija
20664 ogledov

Janez Janša po včerajšnji Tarči prvič tvitnil o zaščitni opremi

Janez Janša, Žan Mahnič Saša Despot
Predsednik vlade se je prvič odzval na včerajšnje očitke v oddaji Tarča.

"Do torka, 28. aprila bodo pristojna ministrstva pripravila in dopolnila poročila o zagotavljanju osebne zaščitne opreme v času pandemije koronavirusa ter o stanju te opreme ob primopredajah ob nastopu nove vlade," je na Twitterju danes zapisal Janez Janša. "Poročilo bo nato poslano v državni zbor, kjer bo možna celovita obravnava."

V javnosti zadnje dni odmeva več primerov sumov nepravilnosti pri dobavi zaščitne opreme. V oddaji Tarča na Televiziji Slovenija pa so v četrtek razkrili pričevanja in dokumente o domnevnem vmešavanju predstavnikov ministrstva za gospodarstvo v posel za dobavo mask in respiratorjev.

Respiratorne maske N95 Nabava zaščitne opreme Slovenija To je o nastopu Galeta na Tarči povedal upokojeni kriminalist

Uslužbenec blagovnih rezerv Ivan Gale, ki je med bolniško odsotnostjo nadomeščal takratnega direktorja Antona Zakrajška, je za Tarčo med drugim opisal, da si je gospodarski minister Zdravko Počivalšek osebno najbolj prizadeval za sklenitev posla z določenim ponudnikom.

Slovenija Žvižgač Gale že pod policijsko zaščito

V Tarči so razkrili tudi pritiske politikov, kot sta Marjan Podobnik in Lojze Peterle, za posle nekaterih manjših podjetij. Vsi pritiske zanikajo. Podrobnosti preberite v članku Izsiljeval in grozil: Čemu je pri nabavah služila njegova skupina?

Mitja Terče, direktor ECE Afera maske Slovenija Izsiljeval in grozil: Čemu je pri nabavah služila njegova skupina?

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 26
  • MAVS 21:42 25.april 2020.

    Gale je začutil, da mu lahko 30 minut nakladanja in laganja v tarći prinese 5 minut slave in to je nakladač s pridom izkoristil. Že po faci se mu vidi, da je le navaden povspetnik, ki si na ta način ...prikaži več po vseh štirih želi napredovanja.

  • fasader56 16:50 25.april 2020.

    Ni problem,mahnič,za vse je poskrbel JJ,takrat in zdaj...........

  • janez00 10:23 25.april 2020.

    Prokleti prasec udbomafijski si je nabral okoli sebe same tajkunska ministre da bodo vse pokradli.Banda mafijska !!!!!!!