Slovenija
19971 ogledov

Žvižgač Gale že pod policijsko zaščito

volitve v evropski parlament 2019, Brane Golubovič Saša Despot
Interpelacija zdaj grozi celotni vladi.

Ivan Gale je po presenetljivih razkritjih v oddaji Tarča, v kateri se je izpostavil, že pod policijsko zaščito, je poročala TV Slovenija.

Vodja poslancev LMŠ Brane Golubović je danes v izjavi za novinarje dejal, da je po četrtkovih razkritjih glede dobav zaščitne in druge medicinske opreme, potrebne v epidemiji covida-19, pričakoval odstop ministrov Zdravka Počivalška in Mateja Tonina. Ker nista, je zdaj možna interpelacija vlade oziroma konstruktivna nezaupnica.

Prvak LMŠ Marjan Šarec je sicer ta teden že napovedal vložitev interpelacije zoper ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Počivalška.

Ta je danes na novinarski konferenci sicer zavrnil očitke o lobiranju in pritiskih za izbiro posameznih dobaviteljev opreme, o katerih je v četrtkovi oddaji Tarča govoril zaposleni zavoda za blagovne rezerve. Ponudbe je pregledovala medresorska skupina, podpisoval pa zavod za blagovne rezerve, je izpostavil in dodal, da so od zavoda zgolj zahtevali, da čim prej realizira že podpisane pogodbe. Ob tem je ocenil, da je bila vlada pri nabavi opreme uspešna.

Obrambni minister pa je v pogovoru za spletni portal Domovina dejal, da relacij med zavodom za blagovne rezerve in gospodarskim ministrstvom ni poznal, želi pa si, da preiskave očitkov o nepravilnostih in pritiskih pri nabavi opreme čim prej stečejo.

Golubović je sicer napovedal, da se bodo o nadaljnjih korakih pogovorili s poslanskimi skupinami opozicije. Interpelacijo celotne vlade sta sicer napovedali tudi stranki Levica in SD.

Ustava v 116. členu določa, da lahko DZ izglasuje nezaupnico vladi le tako, da na predlog najmanj 10 poslancev z večino glasov vseh poslancev izvoli novega predsednika vlade.

Šarec je že objavil, da ima podpornike - s tvitom pa je najbrž ciljal predvsem na stranko SAB, kjer so še včeraj trdili, da ne bodo sodelovali v političnih igricah na relaciji Šarec - Počivalšek.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 25
  • SonnyBlack 20:59 24.april 2020.

    to ni policijska zascita,kot se misli in omenja da je zascita...to je takoimenovana kontrola oziroma pripor...da nebo kam pobegnil in se dal v vednost kaj drugega ki je sporno

  • duc1 19:39 24.april 2020.

    Ne rabi policijske zaščite,samo reče naj pa ga bodo branili pošteni Slovenci,saj mislim ,da nas je še kar dosti ostalo.

  • marsal22 19:27 24.april 2020.

    zaradi mask bosta najebala samo tista dva iz kliničnega centra LJ !

Sorodne novice