Slovenija
4435 ogledov

Pred RTV-jem protesti proti vladi in ukinitvi Tarče

RTV Saša Despot
Nezadovoljstvo, da v terminu oddaje Tarča na javni televiziji gostuje premier Janša.

Pred stavbo Televizije Slovenija v Ljubljani se je pozno popoldne zbrala gruča ljudi, med njimi tudi protestniki na kolesih, ki že nekaj časa protestirajo proti vladi. S tem so izrazili nezadovoljstvo nad tem, da danes v terminu oddaje Tarča na Televiziji Slovenija gostuje premier Janez Janša.

Janez Janša Slovenija Janša računa, da bomo v drugem valu imeli aplikacijo za sledenje okužb

Kot so sporočili z Radiotelevizije Slovenija, oddaje Tarča, ki je običajno na programu ob četrtkih zvečer, ne ukinjajo. Pojasnili so, da bo v tem terminu tokrat gostoval premier Janša, ki je bil nazadnje gost njihovih programov marca v oddaji Odmevi.

"To je bilo tudi njegovo edino gostovanje v vlogi predsednika vlade doslej. Presodili smo, da obstaja programski interes za daljši pogovor s premierjem, ki mu skladno s poklicnimi merili mora slediti pogovor z opozicijo. To možnost so dobili tudi njegovi predhodniki," so poudarili.

Protestniki na kolesih, ki so se jim pridružili tudi nekateri peš, na skirojih in rolerjih, sicer na ulicah slovenskih mest nestrinjanje z vladnimi ravnanji izražajo ob petkih. Danes pa so na nestrinjanje z vladnimi ravnanji opozorili pred stavbo nacionalne radiotelevizije in izrazili podporo oddaji Tarča, v kateri so sicer aprila razkrili tudi domnevno sporna ravnanja pri nabavi zaščitne opreme za zajezitev novega koronavirusa. Tako je bilo danes poleg zvončkljanja in glasbe slišati tudi vzklike Erike ne damo! v podporo voditeljici oddaje Eriki Žnidaršič in vzklike Janez, kaj boš kradel danes!

Protestniki so na ulico prišli s slovenskimi zastavami in z nekaj transparenti, na enem je denimo pisalo DOVOLJJ! Shod pa so spremljali tudi policisti.

aleksander čeferin Dovolj ima Šport Čeferin obračunal s slovensko oblastjo: "Čim manj opravka z njimi!"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 15
 • 893013820ee00f6d7f0f6e7ff02849229c05d5dd 14:39 29.maj 2020.

  Dokler ne bo spremembe volilnega sistema, kjer kriminalci nimajo pravice volit, biti izvoljeni ter jim je po prestani kazni za vse večne čase prepovedano delovanja v politiki, se bo to dogajalo tudi v bodoče. Delovanje v politiki je potrebno prepovedati ...prikaži več tudi nesposobnim politikom kruhoborcem, politikom, ki izstopijo iz stranke, se presedejo med neodvisne in politikom, ki v posmeh volilcem zaradi škodljivih odločitev z nasmehom sprejemajo politično odgovornost …

 • Naklonsky 10:08 29.maj 2020.

  Še en razlog več, da človek upravičeno sovraži neuravnovešeno rdečo mafijo z RTV jem na čelu

 • Avatar Leon
  Leon 08:07 29.maj 2020.

  Kje so bili komunalci ,ki so prejšnji teden nastopali pred RTV ?

Sorodne novice