Slovenija
14931 ogledov

Janša računa, da bomo v drugem valu imeli aplikacijo za sledenje okužb

Janez Janša Saša Despot
Pozivi k odstopu vlade in predčasnim volitvam so po besedah premierja daleč od realnosti.

Predsednik vlade Janez Janša je že večkrat poudaril, da je bila Slovenija pri obvladovanju prvega vala novega koronavirusa med najuspešnejšimi dražvami na svetu in najboljša na stari celini. Za Radio Ognjišče je povedal, da gre takšno stanje pripisati omejitvam, ki jih je sprejela vlada, in odgovornosti velikega dela prebivalstva, ki so te omejitve spoštovali.

"Moram reči, da je bila Slovenija na vrhu tudi zato, ker nismo samo gledali, kaj delajo ostali, jih čakali in nato sledili, ampak smo na mnogi dolgih, tudi celonočnih pogovorih in sestankih s strokovnjaki, z ljudmi, ki se spoznajo na epidemijo, ugotavljali, kaj je tisto, kar je konkretno za Slovenijo, za naše okolje, za posamezne pokrajine pravi ukrep," je dejal Janša.

Matura Slovenija Sporočilo ministrici: "Upamo, da boste lahko mirno spali"’

Ob tem je bil spet ni varčeval z ostrimi besedami na račun svojih nasprotnikov, ki jih označuje kot ekstremno leva opozicija, nacionalne televizije in POP TV. "Medtem ko slovenska ekstremno leva opozicija prek ekranov nacionalne televizije in POP TV kriči, kako so ti ukrepi slabi, je Evropska komisija v spomladanski gospodarski napovedi ocenila, da bo Slovenija prav zaradi teh ukrepov prihodnje leto zrasla skoraj za toliko, kolikor naj bi letos zaradi epidemije v gospodarski rasti padla," je za Radio Ognjišče dejal predsednik vlade. "Vlada bo naredila vse, da bodo dejanski rezultati še boljši od napovedi.«

Janša se je obregnil tudi ob protestnike, ki med drugim spreminjanju zakonodaje na področju okoljevarstva. "Bil sem sopodpisnik zahteve za izredno sejo državnega zbora, s katero smo skušali preprečiti enega največjih napadov na naravo, to je gradnjo kanala C0 čez vodonosnik. Takrat nihče od nevladnikov ni protestiral ali pomagal domačinom v Ljubljani," je dejal Janša in cinično pripomnil, da se tisti, ki mu je dejansko nekaj do narave, za naravo bori tam, kjer so problemi, ne pa na asfaltu sredi Ljubljane na kolesih v vrednosti 2.000 evrov. 

"Upam, da bomo v okviru EU prišli do aplikacije za sledenje okužb"

Vlada se pripravlja na morebitni novi val, pri čemer nam bodo v pomoč spoznanja in izkušnje zadnjih tednov, poleg tega Janša računa na aplikacijo za sledenje okužbam. 

Vlada se zdaj pripravlja na morebiten nov val, Janša verjame, da bodo v pomoč spoznanja in izkušnje zadnjih tednov. "V obdobju, ki je pred nami, bo treba stopiti skupaj," je poudaril Janša. "Kar se tiče vlade, mene, kot predsednika vlade, ali SDS, je vsak, ki želi namesto nagajati pomagati, dobrodošel. Naša vrata bodo vedno odprta, ne glede na to, kaj je nekdo do zdaj govoril in počel."

Plavanje Koronavirus Slovenija Starši kličejo v plavalne šole, a kdaj bodo odprli kopališča, je še uganka

Interpelacija proti ministru za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravku Počivalšku po besedah premierja ni poteza, ki bi umirila napetosti. "Iz prve roke lahko rečem, da so člani vlade, ki so bili zadolženi za oskrbo zdravstva in ostalih kritičnih dejavnosti z osebno zaščitno opremo, delali v najboljši veri, dali vse od sebe, garali dneve in noči, da smo v kritičnih trenutkih lahko poskrbeli, da vsaj zdravstvo niti en dan ni bilo brez te zaščitne opreme," je dejal Janša. "Pa smo bili blizu tega."

Slovenske novice: V šolstvu se obeta kup novosti Slovenija Zapis besne učiteljice, ki ga je delilo skoraj dva tisoč ljudi

O pozivih k odstopu vlade in predčasnih volitvah pa je dejal: "Pozivi k rekonstrukciji vlade in odstopu so tako izven časa, prostora in realnosti, da tega sploh ne bi komentiral. Če se vsak dan ukvarjaš s tem, ne moreš delati nič drugega. Špekulacije prepuščam tistim, ki mislijo, da je to njihovo življenjsko poslanstvo."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 77
  • wolf.ata 17:45 28.maj 2020.

    vedno,ko je Janša na oblasti se krade???5let,če je vse skupaj,a komunisti-leve vlade pa od 45 leta nič niso ukradli,govori se o miljardah dolarjev,ki so izginile neznano kam in levi bi radi kar vladali,samo da so oni,robip44,a si videl,si bil zraven,si ...prikaži več štel denar,da bi ob tolikih miljonih € Janša potem še sploh delal in se napenjal za teh 3500-4800€ plače,ja in 70% ga podpira in ne kot praviš ti,da jih je toliko proti,proti so tisti,ki so na sociali- ne-vladniki,z Metelkova,hujskači...

  • db08d766e1b32fb730acfd95068d4776f2ee2b27 14:56 28.maj 2020.

    v vsaki Janševi vladi se na veliko krade in vedno jo odnese brez zaslužene kazni, ker za vse svinjarije bi moral sedeti zadnjih 20. let.......najprej je bila orožarska svinjarija, ko je bratu Rajkotu na račun naložil preko 70. milionov € ...prikaži več in takrat bi ga moral Kučan zapreti pa se ga je bal.........potem Depala vas in poskus državnega udara pa je državna tožilka Brezigarjeva članica SDSa vse pometla pod preprogo.........se nadaljuje

  • Avatar Syn
    Syn 13:00 28.maj 2020.

    Bravo Janša! Sicer nikoli nisem bil neki strastni privrženec SDS, se mi zdi da vodi trenutno najboljšo vlado kar smo jih imeli zadnjih 10 let. Niso perfektni, daleč od tega. Ampak so glede na situacijo daleč najboljša opcija za Slovenijo.