Šport > Nogomet
64281 ogledov

Čeferin obračunal s slovensko oblastjo: "Čim manj opravka z njimi!"

aleksander čeferin Profimedia
Prvi mož Evropske nogometne zveze (Uefa) postaja vse ostrejši kritik davno preživetega ideološkega boja, kot tudi aktualne oblasti v Republiki Sloveniji.

Najvplivnejši slovenski nogometni funkcionar Aleksander Čeferin ima v teh negotovih časih ogromno dela z usklajevanjem podrobnosti za nemoten in varen zagon najpomembnejše postranske stvari na svetu, obenem pa ostaja trn v peti aktualni oblasti v domovini.

Potem ko je v pogovoru za britanski The Guardian ostro obsodil apokaliptične napovedi in se zavzel za bolj optimističen pogled v prihodnost, je v politično obarvanem intervjuju za Dnevnik znova pokritiziral slovensko politično elito, s katero se je imel priložnost pobliže seznaniti ob posredovanju pri dobavi zaščitne opreme, a se je nato, ker si je drznil kritizirati vladne govorce, iz junaka hitro prelevil v državnega sovražnika.

čeferin Zažugal Šport Čeferin: Dovolj ustrahovanja in apokaliptičnih napovedi!

"Celo vesel sem, da imam čim manj opraviti s temi ljudmi. Imel sem naivno optimističen pogled, da bi lahko pomagal," je negativno izkušnjo s slovensko politično elito za Dnevnik opisal Čeferin in dodal, da gre pri političnih napadih na pravosodje in medije za "neposredno rušenje sistema države".

"Treba je prenehati z nesramno retoriko, obtoževanjem in iskanjem navideznih sovražnikov izpred sedemdesetih let ter usmeriti pogled v prihodnost. Vidim, da je večina Slovencev pozitivna, a so negativci glasnejši, ker so agresivni in primitivni. Ker jim je vseeno za druge ljudi, ker ne spoštujejo žensk in ker so si vzeli pravico, da žalijo in ponižujejo. Dovolj je tega," je bil jasen predsednik Uefe.

Od junaka do "bedaka"

Čeferin je v času kroničnega pomanjkanja zaščitne opreme državi priskočil na pomoč in priskrbel 300.000 mask, katere sta na njegovo prošnjo donirali fundaciji Alibaba Foundation in Jack Ma Foundation.

Za uspešno posredovanje se mu je na družbenih omrežjih zahalil celo slovenski premier Janez Janša, nato pa so se odnosi močno ohladili, potem ko je Čeferin v pogovoru za Ekipo24 okrcal delo vladnih govorcev in njihov način obveščanja javnosti. S tem je dregnil v osje gnezdo, saj so se nanj zgrnili očitki, da je Uefa odigrala pomembno vlogo pri širjenju koronavirusa, ker je dopustila tekmo lige prvakov med Atalanto in Valencio oziroma t.i. "biološko bombo", kot so obračun poimenovali epidemiologi. 

Janša, ki Čeferina poimensko sicer ni izpostavil, (mu) je v odgovor zapisal: "To je bila neodgovorna ter kriminalna poteza. Še več, kot to! To je bilo širjenje nevarnosti, ki ni obšla niti Slovenije! Preko nogometnih tekem ter koncertov v Italiji in Španiji se je začel virus nezadržno širiti preko cele Evrope. Desettisoči so že umrli in še naprej umirajo. Nekateri koncerti in nogometne tekme niso bile odpovedani zgolj zaradi pohlepa in želje po denarju. To se je dogajalo celo po opozorilih Svetovne zdravstvene organizacije, ki je takrat že razglasila pandemijo!" 

Čeferin vs Janša Obtožbe Šport Janša z vso silo po Čeferinu: "Pohlepno, neodgovorno, kriminalno!"
 

Komentarjev 44
  • AnGus 12:21 24.maj 2020.

    G. Čeferin, zakaj gledate le eno stran medalje? Ni vam všeč, če politik napade novinarje (pri čemer očitno ni pomembno, ali se brani), ne komentirate pa napada novinarjev na (desne) politike, pri čemer novinarji povečini pozabljajo, da je njihovo poslanstvo ...prikaži večo posredovanje preverjenih, nepristranskih in dokazljivih informacij, ne pa ustvarjanje javnega mnenja! PS: Žurnal, nehajte že enkrat z reciklažo istih člankov z malenkostnimi spremembami in pod novim naslovom!

  • Fucky 09:48 22.maj 2020.

    Njegova največja napaka je bila na začetku nastopa predsedništva UEFE, ko je "ukinil doživljenski mandat" predsedništva. Tako bi človek še imel upanje, da za vedno ostane v Ženevi.

  • kapibara 09:12 22.maj 2020.

    Vedno mi je bil fuzbal- pase/ odvaratan..- sedaj se je pa še čeferin v njemu pojavil

Sorodne novice