Šport > Nogomet
191 ogledov

Peta potrjena okužba v nemškem klubu

dresden Epa
Vsi in trenerji so v karanteni od 9. maja, kljub novim okužbam pa se nogometaši v soboto vračajo na trening.

Nemški nogometni drugoligaš Dynamo Dresden je sporočil, da sta se z novim koronavirusom okužila še en nogometaš in član osebja. Omenjeni osebi sta bili pozitivni na novi koronavirus kljub temu, da ekipa prestaja 14-dnevno karanteno, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

bundesliga Nogomet Šport V Nemčiji se žoga že kotali, kaj pa drugod po Evropi?

To sta že četrti in peti pozitivni test v Dresdnu, zadnjeuvrščenem klubu druge nemške lige, kjer so opravili pet testiranj. Testi oseb, ki so bile prej pozitivne, so bili zdaj negativni, so sporočili iz kluba. Dodali so, da se bodo treningi v polni obliki začeli v soboto.

Igralec in član osebja, ki sta bila nazadnje pozitivna na sars-cov-2, ter vsi, ki so bili v stiku z njima, bodo še naprej v karanteni.

dresden | Avtor: Epa Epa

Nemška prva in druga liga sta se sicer po marcu, ko sta bili prvenstvi prekinjeni zaradi pandemije novega koronavirusa, nadaljevali pretekli vikend.

Takrat bi na igrišče pred praznimi tribunami morala stopiti tudi ekipa Dresdna, a je bila njihova tekma proti Hannovru prestavljena. Dresden zdaj prva tekma čaka 31. maja, sezona v drugi ligi pa se bo sklenila 28. junija.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice