Šport > Nogomet
20633 ogledov

Čeferin: Dovolj ustrahovanja in apokaliptičnih napovedi!

Aleksander Čeferin Twitter
Prvi mož Evropske nogometne zveze (Uefa) optimistično zre v prihodnost.

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je po izbruhu epidemije novega koronavirusa opravil številne pogovore z najbolj imenitnimi medijskimi hišami na stari celini, v svojem zadnjem pogovoru za britanski časnik Guardian pa je dejal, da se bo "v zelo kratkem času vrnil dobri stari nogomet".

Britanska časopisna hiša je Čeferinu med drugim zastavila tudi vprašanje za milijon dolarjev: ali bo drugo leto na sporedu prestavljeno evropsko prvenstvo?

"Ne vem in ne vidim razlogov, da drugo leto ne bi priredili evropskega prvenstva. Menim, da virus ne bo trajal večno, spremembe se bodo zgodile veliko prej, kot si mislimo," je v pogovoru za angleški časnik, ki so ga povzele tudi nekatere vodilne tiskovne agencije, dejal Slovenec na čelu Uefe.

aleksander čeferin | Avtor: Epa Predsednik Uefe Aleksander Čeferin. Epa
Čeferin je imel med epidemijo novega korononavirusa vseskozi pozitivno držo. "Apokaliptična stališča, da moramo počakati na drugi, tretji ali pa celo peti val epidemije, mi niso všeč. Vsak bo nekoč umrl, ali to pomeni, da nas mora že zdaj skrbeti? Ne bi rekel. Prepričan sem, da se bo v zelo kratkem času vrnil dobri stari nogomet in da bodo na stadionih kmalu tudi nogometni privrženci," je optimističen Čeferin, ki ne verjame, da bo koronakriza za vedno spremenila nogomet.

"Nogomet se ni spremenil med prvo in drugo svetovno vojno in se ne bo niti po epidemiji novega koronavirusa," je dejal Čeferin.

"Ne verjamem, da bodo spremembe trajale večno. To je nova izkušnja za vse nas. Ko se bomo znebili tega prekletega virusa, se bodo stvari vrnile v normalno stanje. Ljudje ponavljajo, da ni več ne bo tako, kot je bilo. Morda imajo prav, a moje stališče je, zakaj ne bi bil svet po virusu boljši? Zakaj ne bi postali preudarnejši? Morda bomo končno razumeli, kako krhki in nemočni smo proti naravi? Vedno se lahko kaj naučimo."

Aleksander Čeferin

V zadnjem času so se v nogometnem zakulisju pojavile govorice, da imajo nekatera mesta, predvsem španski Bilbao, določene težave in pomisleke pri organizaciji letos prestavljenega evropskega prvenstva na drugo leto.

Čeferin je v zvezi s tem dejal, da je želja Uefe, da med 11. junijem in 11. julijem prihodnje leto v celoti in po programu izpelje euro, ki je v počastitev 60-obletnice od prvega evropskega prvenstva predvideno v 12 mestih in 11 državah.

Poleg Bilbaa bodo tekme evropskega prvenstva drugo leto gostili še v Londonu in Glasgowu (oba Velika Britanija), Münchnu (Nemčija), Rimu (Italija), Bakuju (Azerbajdžan), Sankt Peterburgu (Rusija), Budimpešti (Madžarska), Bukarešti (Romunija), Amsterdamu (Nizozemska), Dublinu (Irska) in Koebenhavnu (Danska).

Uefa bo končno odločitev o evropskem prvenstvu sprejela po seji izvršnega odbora, ki bo namesto 27. maja na sporedu 17. junija.

 
Komentarjev 15
 • Avatar Branniseta
  Branniseta 01:00 21.maj 2020.

  Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke -–– B︆︆r︆︆e︆︆d︆︆h︆︆o︆︆t︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

 • optimist11 12:03 20.maj 2020.

  Všeč mi je njegov optimistični pogled na prihodnost.

 • Tupamaros 12:00 20.maj 2020.

  Kratka pamet. Šef nogometne mafije je pozabil na Bergamo... in tisoče mrtvih.