Šport > Nogomet
339 ogledov

Čeferin spregovoril o težavah s francoskimi klubi ter rešitvi za Euro

aleksander čeferin Epa
Evropska nogometna zveza Uefa konec sezone 2019/20 načrtuje do avgusta, vključno z ligo prvakov in evropsko ligo, je v pogovoru za beIN Sports dejal predsednik združenja evropskih nogometnih zvez Aleksander Čeferin. Prvi mož evropskega nogometa pričakuje, da bo vsaj 80 odstotkov lig končalo svoja prvenstva na igriščih.

Večina evropskih lig je bila prekinjena sredi marca zaradi covida-19, nekatere lige pa so napovedale nadaljevanje prvenstva v prihodnjih tednih.

Francoska in belgijska liga sta odpovedali nadaljevanje prvenstva in predčasno razglasili prvaka, nizozemska liga pa je končala prvenstvo brez prvaka. Medtem pa se je nemška bundesliga v soboto vrnila in nadaljevala od marca prekinjeno prvenstvo.

Aleksander Čeferin upa, da bo vsaj 80 odstotkov lig šlo po tej poti in končalo svoja prvenstva. "Imamo idejo, vendar moramo počakati, da izvršni odbor Uefe potrdi datume. Lahko rečem, da bo evropska sezona končana, če bo šlo vse tako, kot vidimo zdaj, avgusta," je Čeferin povedal za beIN Sports, je poročanje britanske tiskovne agencije Reuters povzela hrvaška tiskovna agencija Hina.

aleksander čeferin | Avtor: Epa Predsednik Uefe Aleksander Čeferin. Epa

"Kot zdaj stojijo stvari, sem prepričan, da bomo lahko končali evropsko sezono, kar pomeni tudi tekmovanja pod Uefinim dežnikom," je dejal Čeferin.

"Mislim, da bo večina lig končala svoja prvenstva. Tiste, ki jih ne bodo, bo to povsem njihova odločitev. Toda vseeno bodo morali nogometaši igrati kvalifikacije, če bodo želeli sodelovati v Uefinih tekmovanjih," je pojasnil prvi mož evropskega nogometa.

Tako liga prvakov kot tudi evropska liga sta trenutno prekinjeni na začetku izločilnih bojev. Trenutno ni mogoče napovedati, kaj se bo zgodilo s francoskim nogometom, glede na odločitev francoske vlade, ki je športna tekmovanja v tej državi prepovedala do konca julija.

aleksander čeferin | Avtor: Epa Epa

"PSG in Lyon bosta morala organizirati tekme v Franciji," je dejal Čeferin. "Če to ne bo mogoče, bodo Francozi to morali storiti na nevtralnih tleh. Ne vidim razloga, da jim francoska vlada ne bi dovolila, da organizirajo tekmo brez gledalcev, ampak bomo videli. To je zunaj moje moči," je poudaril.

Nogometno evropsko prvenstvo, euro 2020, sprva predvideno za letošnje poletje v 12 evropskih mestih, je prestavljeno na poletje leta 2021.

"Pogovarjali smo se s predstavniki devetih mest in vse je bilo dogovorjeno," je dodal Čeferin. "Imamo nekaj težav s preostalimi tremi mesti. Torej bomo nadaljevali pogajanja. Načeloma bomo prvenstvo organizirali v 12 mestih, če pa tega ne bo mogoče izpeljati, smo pripravljeni turnir izpeljati v desetih, devetih ali osmih," pravi Slovenec na položaju predsednika Uefe.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice