Šport > Nogomet
1332 ogledov

Uefa slovenski zvezi nakazala 4,3 milijona evrov

aleksander čeferin Epa
Evropska nogometna zveza je priskočila na pomoč svojim članicam.

Evropska nogometna zveza Uefa je danes sporočila, da je svojim 55 državam članicam namenila plačilo skupno 236,5 milijona evrov za pomoč pri težavah, povezanih s pandemijo novega koronavirusa. Uefin izvršni odbor je dal zeleno luč izplačilom programa HatTrick, tako da bo vsaka od članic prejela do 4,3 milijona evrov pomoči.

Izplačila Uefinega solidarnostnega in razvojnega programa HatTrick, ustanovljenega leta 2004, so ponavadi nacionalnim zvezam namenjena za pokritje stroškov delovanja in ciljnih področij domačega nogometa, vendar se je Uefa v luči negativnih učinkov koronavirusne zdravstvene krize odločila, da bo vsaki od zvez dovolila, da sama izbere prioritete.

Ajax AZ Alkmaar Veliko nezadovoljnih Šport Uefa in Nizozemci na različnih bregovih: "Največja sramota!"

"Naš šport se sooča z izzivom nepredstavljivih razsežnosti, ki ga je prinesla kriza zaradi covida-19. Uefa si želi pomagati svojim članicam na način, ki je primeren specifičnim okoliščinam. Zato smo se odločili, da vsaki od zvez izplačamo do 4,3 milijona evrov pomoči za preostanek letošnje sezone in naslednjo, ter tudi kot del investicijske pomoči, ki jo lahko zveze porabijo, kot želijo, da pomagajo svoji nogometni skupnosti," je ob tem dejal predsednik Uefe Slovenec Aleksander Čeferin.

"Osebno verjamem, da gre za odgovorno odločitev, da pomagamo največ, kar lahko. Ponosen sem na enotnost, ki jo skozi vso krizo kaže nogomet. Brez dvoma sem prepričan, da bo nogomet v osrčju vračanja življenja v normalne tirnice. Ko bo prišel ta čas, mora biti nogomet nanj pripravljen," je še dejal Čeferin.

Komentarjev 2
  • Avatar Berrilita
    Berrilita 01:00 28.april 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite –– B­r­ed­h­ot­.­C­om

  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 19:40 27.april 2020.

    Za NZS super.Bojo mu pa svoje povedali Nemška,Angleška,Italijanska,Belgijska, Nizozemska nogometna zveza.... .