Šport > Nogomet
174 ogledov

Nizozemci niso poslušali Čeferina

Ajax Amsterdam Epa
Nizozemska vlada je prepoved organizacije javnih dogodkov podaljšala do 1. junija, na to pa se je odzvala nogometna zveza.

Nizozemska nogometna zveza KNVB je danes po zasedanju izvršnega odbora uradno končala nogometno sezono, ki jo je prekinila pandemija novega koronavirusa. 

Pri tem je odločila, da prvaka za sezono 2019/20, ki jo je zaustavil covid-19, ne bo razglasila. Nizozemska vlada je prepoved organizacije javnih dogodkov podaljšala do 1. junija.

Nizozemska je tako postala prva članica Evropske nogometne zveze (Uefa), ki je predčasno končala nogometno prvenstvo.

Nike Merlin EPL poletna žoga Uefa: Šport "Domače sezone imajo prednost pred evropskimi tekmami"

Številka 1 v državi je sicer za to sezono Ajax iz Amsterdama, ki bo vstopil v Ligo prvakov, čeprav si je v času prekinitve prvenstva devet krogov pred koncem čelo lestvice delil z AZ Alkmaarjem (oba po 56 točk), a je njemu v prid odločila boljša razlika v danih in prejetih zadetkih.

AZ Alkmaar ima sicer še možnosti, da se kvalificira v prvoligaško evropsko tekmovanje. Poleg omenjenih dveh klubov bodo v Evropi prihodnjo sezono igrali še Feyenoord Rotterdam, PSV Eindhoven in Willem II Tilburg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.