Šport > Nogomet
146 ogledov

Koronavirus pokvaril tudi veliko slavje slovenskega nogometa

aleksander čeferin Profimedias
Danes le spletni večer NZS s predsedniki.

Tako kot dogajanje na nogometnih zelenicah je pandemija novega koronavirusa močno okrnila tudi letošnje praznovanje stoletnice organiziranega nogometa na Slovenskem. Tako bi morala biti v teh dneh slavnostna skupščina ob okroglem jubileju, namesto nje pa bo Nogometna zveza Slovenije NZS danes ob 20. uri izpeljala spletni dogodek.

Na Večeru s predsedniki bodo v prenosu na spletni strani NZS, na Facebooku in Youtubu gosti trije predsedniki. Ob zdajšnjem prvem možu NZS Radenku Mijatoviću bosta še Aleksander Čeferin, predsednik Uefe in nekdanji predsednik NZS, ter Rudi Zavrl, nekdanji predsednik NZS in častni predsednik krovne nogometne zveze na Slovenskem.

Radenko Mijatović | Avtor: Profimedias Profimedias

NZS je za ta čas sicer pripravljala že omenjeno slavnostno akademijo, pa tudi prijateljsko tekmo z evropskim prvakom Portugalsko konec maja v Ljubljani, ki je zaenkrat ne bo zaradi pandemije, razstavo fotografij v Tivoliju, nogometne večere, predstavitev novega dresa in knjige o zgodovini nogometa na Slovenskem ter drugo. A precej dogodkov je pod vprašajem, česar se bodo bržčas dotaknili tudi petkovi govorci.

Ti so vsak po svoje pustili vtis na zgodovino nogometa na Slovenskem.

Že pred tem bo predstavnike NZS na posebni slovesnosti ob 100-letnici delovanja v predsedniški palači ob 11. uri gostil predsednik države Borut Pahor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.