Šport > Nogomet
131 ogledov

NZS predstavil prvi možni datum nadaljevanja prvenstva

Arena stadion Z'dežele Celje
Nogometna zveza Slovenije je na današnji video konferenci klubom predstavila scenarije za nadaljevanje prvenstva.

Možnost organizacije tekem je odvisna od ukrepov države, ki zaenkrat športne dogodke še omejujejo. V kolikor bodo razmere dovoljevale, da vlada omili ali sprosti ukrepe, bi se lahko državno prvenstvo nadaljevalo predvidoma konec maja. Teoretično bi prvi možni termin lahko bil 23. maj, čeprav je bolj verjetno, da se bodo prvenstva nadaljevala 30. maja ali najkasneje 6. junija in se predvidoma zaključila pred 25. julijem, so sporočili iz NZS.

NZS je predstavila še predlog, da se v okviru istih terminov zaključi tudi pokalno tekmovanje, ki bi se odigralo po skrajšanem programu - po ena tekma v polfinalu in finale, vse tekme pokalnega tekmovanja bi lahko bile odigrane na nevtralnem igrišču. V kolikor se bodo tekme lahko odigrale, bodo te za zaprtimi vrati oziroma brez gledalcev.

Mura Domžale Likvidnost Šport Slovenski klubi si ne želijo ponovitve zgodbe s Slovaške in stečaja

Za NZS je poglavitnega pomena zaščita zdravja nogometašev in vseh akterjev nogometnih tekem in treningov, zato je v sodelovanju s stroko (zdravstveno komisijo) za primer sprostitve ukrepov že pripravila navodila za varno treniranje. Ta navodila naj bi poskrbela za bistveno zmanjšano možnost okužbe nogometašev med trenažnim procesom.

Olimpija Mura PLTS | Avtor: Profimedia Profimedia

Ravno zaradi zaščite zdravja akterjev je izvršni odbor NZS danes sprejel odločitev o zaključku tekmovanj na mladinski in amaterski ravni. Tako so se z 12. marcem že zaključila tekmovanja v obeh 3. SNL (vzhod in zahod), prvi in drugi mladinski in kadetski ligi, ligi U-15 za dečke, dekliških kategorijah U-17, U-15 in U-13, ter vsa tekmovanja v futsalu.

Zaključena sta tudi ženski pokal Slovenije in mladinski pokal Slovenije. O načinu sestave lig za naslednjo sezono bodo odločali organi NZS.

Ljudski vrt NK Maribor Predsednik NZS: Šport "Vsi imamo težave, pogovori s klubi so v teku"

Zaradi vpliva covida-19 je izvršni odbor NZS sprejel tudi sklep o podaljšanju licenčnih rokov za en mesec, z zaključkom do 30. junija 2020.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.